Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Οι…εγγυήσεις (με δείγματα «έξυπνων ελλήνων»)

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΔΕΝ είναι μόνο αυτοί. Είμαστε κι εμείς. Οι απέναντι που σηκώνουμε αδιάφορα τους ώμους κι ας «όλοι μαζί τα φτιάξαμε». Φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού χρεωμένοι μέχρι το λαιμό, «κλωτσάμε» μην αναγνωρίζοντας το χρέος, ποντάρουμε στη ρουλέτα πως οι ξένοι μπλοφάρουν και ξανά ο καθένας στο καθήκον. Αυτοί με τη λύσσα τους για τα κουκιά, εμείς χαλαρά και το Κράτος- ξένο σώμα- να το...
απομυζά ο καθένας με τον τρόπο του. Χωρίς κανένας μας να το νοιαστεί σε ρόλο συνηγόρου του, να αμυνθεί για πάρτη του, να καθαρίσει. Κι αν, για παράδειγμα οι μίζες του κ. Τσοχατζόπουλου (και της «Βλαχάρας» του) είχαν αφαιρεθεί από ταμείο ιδιώτη, μπορεί να’ χαν το λόγο…εξάσφαιρα. Τα κρατικά, όμως, ταμεία έχουν 10 εκατομμύρια «ενδιαφερομένους» και η αντίδραση διαχέεται, καταντάει μηδενική.
ΑΣ κάνουμε, λοιπόν, μιαν υπόθεση, με προϋπόθεση την εξόφληση του χρέους στους ξένους. Πες ότι οι…κρυόκωλοι που μας δάνεισαν μας ζητάνε εγγυήσεις. Δείγματα και «πρότυπα» ελληνικής συμπεριφοράς προσώπων κάθε επιπέδου. Όπως θα’ κανε μια τράπεζα στον πελάτη, ο κάθε δανειστής στον δανειζόμενο.
ΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ, λοιπόν, και συσκεπτόμαστε ως ελληνικό Κράτος και Πολιτεία, αλλά και ως έλληνες…αθώοι του αίματος και της κατάντιας μας. Πακετάρουμε τα δείγματα από σινάφια, φορείς και επαγγέλματα και τους τα στέλνουμε για πειστήρια εντιμότητας, κρατικής οργάνωσης και ευθύνης.
1. ΕΝΑ δείγμα πολιτικής αλητείας: Τον κ. Τσοχατζόπουλου με το ημερολόγιο του, περιστοιχισμένο απ’ του κ.κ. Βορίδη, Γεωργιάδη, Θ. Πλεύρη, Βελόπουλο, Κιλτίδη και άλλα…ψιλά.
2. ΔΕΙΓΜΑ «αλητείας της άσπρης μπλούζας»: Ένα φακελάκια μεγαλογιατρό, πλαισιωμένο από φαρμακοποιούς και προμηθευτές του κυκλώματος.
3. ΔΕΙΓΜΑ καθηγητικής αλητείας: Τον ιδιεταιράκια μαθητέμπορο που επιμένει στο δημόσιο να διαφημίζει την πραμάτεια του (χωρίς να παραιτείται), τα’ κονομάει εκβιάζοντας το θύμα (γονιό και μαθητή για τον βαθμό), παραμένοντας ανενόχλητος απ’ το ΣΔΟΕ που έχει…υποτιμήσει την φοροκλοπή του.
4. ΔΕΙΓΜΑ συνδικαλιστικής ευθύνης (διάβαζε τυχοδιωκτισμού): Να στείλουμε 2-3 οικονομημένους της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, περιστοιχισμένους από κηφήνες-βοηθούς προβληματικών ΔΕΚΟ, που κέρδιζαν επιδόματα εκβιάζοντας κυβερνήσεις (άλλο που δεν ήθελαν…).
5. ΝΑ πάμε στα τρωκτικά των Ταμείων; Να στείλουμε foto βιλών μετά…πισινών απατεώνισσας του ΙΚΑ, πλαισιωμένης με 2-3 ανάπηρους-«τυφλούς»…ταξιτζήδες.
6. ΚΙ από καύσιμα; Έναν απ’ τους νοθευτές με τη μάνικα, πλήρωσαν το «προστιματάκι» και ξανά με την (ίδια) άδεια λειτουργίας στον τοίχο.
7. ΚΑΙ τι απόμεινε; Ο στρατός! Αρπάζεις τον λοχαγό και τους συνεργάτες του που άδειαζαν καύσιμα της μονάδας σε βυτία ιδιώτη, τους τυλίγεις με την ελληνική σημαία και τους ξαποστέλνεις στους «κουτόφραγκους». Θα λάβουν το μήνυμα-εγγύηση πως τα λεφτά τους θα τα πάρουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails