Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Aυτοκτονία συνταξιούχου στη Νίκαια

Υστατη κραυγή απόγνωσης άφησε μέσα από το ιδιόχειρο σημείωμά του ο 61χρονος συνταξιούχος από τη Νίκαια που βρέθηκε απαγχονισμένος σήμερα το πρωί στο άλσος Αγίου Φιλίππιου, στη Νίκαια.

Aυτοκτονία συνταξιούχου στη Νίκαια
Τον άνδρα βρήκε ο φύλακας του άλσους, ο οποίος εντόπισε και το ιδιόχειρο σημείωμα, στο οποίο ο αυτόχειρας αναφέρεται στη δύσκολη οικονομική του κατάσταση.
Στο σημείωμα αναφέρεται:

«Η Αστυνομία δεν με ξέρει. Δεν έχω πιεί ποτέ. Γυναίκες και ναρκωτικά ούτε στα όνειρα. Καφενείο δεν έχω πάει ποτέ, δουλειά όλη μέρα! Αλλά έκανα ένα μεγάλο έγκλημα: έγινα επαγγελματίας στα 40 με αποτέλεσμα να φεσωθώ. Τώρα ο μα.... των 61 ετων πρέπει να πληρώσω. Εύχομαι τα εγγόνια μου να μην γεννηθούν στην Ελλάδα μιας δεν θα αποτελείται απο έλληνες εδω και στο εξής. Τουλάχιστον να ξέρουν μια άλλη γλώσσα μιας και θα την έχουν καταργήσει εντελώς! Εκτός αν υπήρχε πολιτικός με αρ ....... τύπου Θατσερ για εμάς και το κράτος για συμμορφωθουμε.
Αλέξανδρος 29/05/12».

Γείτονές του, περιγράφουν τον -πατέρα δύο παιδιών αυτόχειρα- ως άνθρωπο του μόχθου και του μεροκάματου. Εργάζονταν σε επισκευές πλοίων ή σε οικοδομές ενώ πριν από λίγο καιρό είχε μπαρκάρει ως ηλεκτρολόγος σε πλοίο. 

Σήμερα, απελπισμένος από την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε, αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του.
Φόρεσε την επαγγελματική του φόρμα, πήρε τα εργαλεία του και έφυγε από το σπίτι. Οι γείτονες που τον είδαν λίγη ώρα αργότερα να κάθεται σε ένα παγκάκι του πάρκου δεν μπόρεσαν να φανταστούν τι θα ακολουθούσε. Όλοι τους μιλούσαν για έναν καλοσυνάτο και ευγενικό άνθρωπο που όμως αντιμετώπιζε δυσβάσταχτα οικονομικά προβλήματα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails