Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Τουλάχιστον ακόμα δέκα νεκροί στη Συρία

Τουλάχιστον δέκα άμαχοι, μεταξύ τους μια εννεαμελής οικογένεια, έχασαν τη ζωή τους το πρωί κατά τους βομβαρδισμούς των συριακών δυνάμεων σε ένα χωριό κοντά στην πόλη Ζισρ αλ-Σουγούρ της βορειοδυτικής επαρχίας Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μεταξύ των νεκρών της εννεαμελούς οικογένειας είναι δύο παιδιά και τέσσερις γυναίκες. Η οικογένεια σκοτώθηκε όταν βλήμα όλμου έπληξε το σπίτι της. Πολλοί είναι και οι τραυματίες, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Χθες, τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Συρία, εκ των οποίων περισσότεροι από 20 ήταν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας που έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις στην πόλη Ιντλίμπ.

Δύο από τους παρατηρητές που έχει στείλει ο ΟΗΕ για την επίβλεψη της κατάπαυσης του πυρός η οποία τέθηκε σε ισχύ στις 12 Απριλίου και παραβιάζεται σε σταθερή βάση, έχουν σταθμεύσει στην Ιντλίμπ.

Συνολικά 30 μέλη της αποστολής του ΟΗΕ, η οποία προβλέπεται από το σχέδιο του διεθνούς απεσταλμένου Κόφι Αναν, είναι στη Συρία, εκ των οποίων έξι στη Ντεράα (νότια), στη Χάμα και στη Χομς (κεντρικά). Οι άλλοι 22 έχουν τη βάση τους στη Δαμασκό απ' όπου συνεχίζουν τις περιοδείες και τις συναντήσεις τους στη χώρα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails