Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

Πρόταση Κουβέλη για συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης

Από τη συνάντηση του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ με τον Φώτη Κουβέλη               Απο τη συνάντηση του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ με τον Φώτη Κουβέλη Φωτογραφία Eurokinissi
 
Πρόταση για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, με πολιτικά φερέγγυα πρόσωπα, δεσμευτικό πρόγραμμα και χρονικό ορίζοντα μέχρι τις ευρωεκλογές το 2014 υπέβαλε στον Ε. Βενιζέλο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβελης στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το σχηματισμό κυβέρνησης. Ο κ. Κουβέλης έθεσε δυο όρους, την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο.

Επιπλέον, τόνισε πως αυτή η κυβέρνηση «με ισχυρή λαϊκή και κοινοβουλευτική στήριξη θα αξιοποιήσει το ευνοϊκότερο πλέον ευρωπαϊκό πολιτικό περιβάλλον για να πετύχει θετικά αποτελέσματα, μέσα από συστηματική και σκληρή διαπραγμάτευση. Να κρατήσει την Ελλάδα ζωντανή στην Ευρώπη, με την κοινωνία όρθια και τη νέα γενιά παρούσα».
Ο κ. Κουβέλης είπε ότι η ΔΗΜΑΡ καταθέτει αυτή την πρόταση με απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών που περνάει η χώρα και κάλεσε όλες τις δυνάμεις να ανταποκριθούν με συναίσθηση της ευθύνης τους απέναντι στον τόπο.
Επεσήμανε δε ότι τόσο το κόμμα του όσο και ο ίδιος δεν διεκδικούν τίποτε «πέρα από την ικανοποίηση να έχουν συμβάλει σε έξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού και της χώρας».

Η δήλωση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη

«Οδεύουμε προς το τέλος των διερευνητικών εντολών. Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για όλους. Απευθύνομαι προς όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες και τους γνωστοποιώ την πρόταση της ΔΗΜ.ΑΡ. για συγκρότηση κυβέρνησης. Την πρόταση αυτή απηύθυνα πριν από λίγο στον κ. Βενιζέλο και είναι αυτονόητο ότι απευθύνεται προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Προτείνω τη συγκρότηση Οικουμενικής κυβέρνησης, με πολιτικά φερέγγυα πρόσωπα, που θα ενσωματώνει και θα σέβεται το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας.
Η αποστολή αυτής της κυβέρνησης, που θα έχει συγκεκριμένο δεσμευτικό πρόγραμμα και χρονικό ορίζοντα μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014, θα είναι διπλή : Πρώτον, να κρατήσει την χώρα μέσα στην ΕΕ και το ευρώ και δεύτερον, να ξεκινήσει την σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο.
Η κυβέρνηση αυτή με ισχυρή λαϊκή και κοινοβουλευτική στήριξη θα αξιοποιήσει το ευνοϊκότερο πλέον ευρωπαϊκό πολιτικό περιβάλλον για να πετύχει θετικά αποτελέσματα, μετά από συστηματική και σκληρή διαπραγμάτευση. Να κρατήσει την Ελλάδα ζωντανή στην Ευρώπη , με την κοινωνία όρθια και με την νέα γενιά παρούσα.
Καταθέτουμε αυτήν την πρόταση με απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών που περνάει η χώρα και καλούμε όλες τις δυνάμεις να ανταποκριθούν με συναίσθηση της ευθύνης τους απέναντι στον τόπο. Επισημαίνω ότι εμείς και εγώ προσωπικά δεν διεκδικούμε τίποτε πέρα από την ικανοποίηση να έχουμε συμβάλει σε έξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού και της χώρας».

www.ert.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails