Σάββατο, 21 Απριλίου 2012

Ο βλαξ παραμένει αήττητος!

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΤΟΤΕ (σαν σήμερα και πριν από 45 χρόνια) ξημερώναμε με τανκς στους δρόμους και πίκρα στην ψυχή. Για τους αγώνες του 1-1-4 και την αγωνία της δημοκρατίας στον τόπο όπου γεννήθηκε. Σήμερα, ξημερώνουμε με πρωτοσέλιδα «περί το χρυσίον» και για τις εκλογές που θα μας αναδείξουν «σωτήρες» άλλου τύπου. Με τη δημοκρατία ποδοπατημένη δίπλα στο...
σύνταγμα που το εφαρμόζουμε κατά…γράμμα.
ΑΦΟΥ, λοιπόν, θυμίσουμε τα «σάπια κρέατα» και τους σακάτηδες απ’ το ξύλο στο ΕΑΤ-ΕΣΑ και θυμηθούμε την κομματιασμένη Κύπρο, ας μιλήσουμε για τα σημερινά που «καίνε», προεκλογικά και…ελληνικά. Για νοοτροπίες που μας πάνε πίσω, πέρα απ’ τις πονηριές των εξυπνάκηδων που τις πληρώνουμε συνολικά.
ΔΕΝ έκλεβαν (την εφορία) μόνο οι δυνατοί. Την έκλεβε όποιος μπορούσε, ανά πάσα στιγμή και με τις διαβαθμίσεις του κλέφτη. Κι αν, σήμερα, σου κόψει απόδειξη π.χ. υδραυλικός, τηλεφώνησέ μου. Βρεθήκαμε με άδεια ταμεία και με απλωμένες δαπάνες, μελαγχολήσαμε κοιτώντας τα μισοτελειωμένα δημόσια έργα, καλύψαμε τα κενά των μεγαλοφοροφυγάδων, μας κακοφάνηκε κι αρχίσαμε το…μοιρολόι. Για τη φοροδιαφυγή και την κατάντια μας, για την αδιαφορία των κυβερνώντων να εφαρμόσουν δίκαιο φορολογικό σύστημα.
ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ στο χείλος του γκρεμού, λειτούργησαν τα ανακλαστικά μας, ψαχτήκαμε για πληγές και ψάξαμε για λύσεις. Ανακαλύψαμε πως οι «κουτόφραγκοι» μας είχαν προτείνει, στο παρελθόν, ειδικούς για τη σύλληψη της φορολογητέας ύλης, στην Ελλάδα της αρπαχτής. Γερμανοί να μας εξοπλίσουν με την τεχνογνωσία τους, για να χώσουμε στο σάκο τους διαβόλους της φοροκλεψιάς. Το αρνηθήκαμε…εθνικά και πάμε παρακάτω.
ΣΤΟ σήμερα με την αδήριτη ανάγκη για μέτρα και αλλαγές. Με κυβερνήσεις που αλλάζουν, αλλά με νοοτροπία που δεν αλλάζει. Βρίσαμε τους Γερμανούς ως αίτιους των δεινών μας, τους «τρομοκρατήσαμε» μη μας…ξανάρθουν και τους στείλαμε μήνυμα πως δεν τους γουστάρουμε ούτε καν σαν ναρκοσυλλέκτες (για λογαριασμό μας), επιμένοντας…ελληνικά.
ΠΗΡΑΝ το μήνυμα, μας διεμήνυσαν πως φοβούνται για την…σωματική τους ακεραιότητα αν τολμήσουν να’ ρθουν στην Ελλάδα, δεν ήρθαν κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Με τους τραμπούκους χωρίς «δουλειά», με την γκρίνια μας για εκτόνωση, με το βρισίδι μη μας έρθουν κουτόφραγκοι κι αλλάξουμε «συνήθειες», με το μάτι άγριο να κλέψουμε πριν μας κλέψουν και με τους μεγαλοφοροφυγάδες να στήνουν χορό πάνω στην κουτοπονηριά των κορόιδων που πληρώνουμε.
ΔΕΙΧΝΕΙΣ του βλάκα τη σελήνη και σου κοιτάει το δάκτυλο, παραμένοντας…αήττητος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails