Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Εκλογές χωρίς κανάλια, εφημερίδες και ραδιόφωνα!

Λουκέτο σε όλα, εκτός από την κρατική τηλεόραση και ραδιοφωνία! Οι δημοσιογράφοι - και όχι οι βολεμένοι μεγαλοδημοσιογράφοι - παίρνουν τις τύχες στα χέρια τους και προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, ορθώνοντας ανάστημα στους εργοδότες που εδώ και 3 χρόνια τους επιβάλουν συνεχώς ατομικές συμβάσεις, τους κόβουν κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα και τους.....
υποχρεώνουν να κάνουν τη δουλειά τους, χωρίς όμως να μεταδίδεται έτσι όπως πρέπει, αλλά να παρουσιάζεται προς τους πολίτες μετά από... ρετουσάρισμα των μεγαλοδημοσιογράφων που αναλαμβάνουν τον ρόλο της παραπληροφόρησης σε όλα τα Μέσα.

Χθες, σύμφωνα με πληροφορίες του planet-greece, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Μεικτού Συμβουλίου, οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι όλων των Μέσων Ενημέρωσης, έχοντας απαρτία, εισηγήθηκαν κατά συντριπτική πλειοψηφία επί του συνόλου των εκπροσώπων, την έναρξη 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι και τη Δευτέρα μετά τις εκλογές, έως ότου οι εργοδότες δεχθούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που από τον Οκτώβριο του 2009 αποφεύγουν, όπως ο διάολος το λιβάνι, εφευρίσκοντας ολοένα και διαφορετικές δικαιολογίες κάθε φορά.

Η πρόταση αυτή υποστηρίζει ότι "Με βάση τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί και μετά τις άκαρπες συναντήσεις” που έχουν μεσολαβήσει με τις Ενώσεις των εργοδοτών “ζητάμε να προχωρήσετε άμεσα σε κινητοποιήσεις πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, διεκδικώντας την υπογραφή ΣΣΕ".

Είναι σαφές ότι οι εργοδότες σχεδιάζουν να εξαντλήσουν όλα τα χρονικά περιθώρια μέχρι τη 14η Μαΐου, καταλυτική ημερομηνία υπογραφής Κλαδικών Συμβάσεων, ώστε μετά απρόσκοπτα και ελεύθερα να κινηθούν στην κατάρτιση επιχειρησιακών ή ατομικών συμβάσεων με ακόμη σκληρότερους όρους.

Πλέον, έχει αρχίσει να καλλιεργείται σοβαρά η ιδέα του "μαύρου" στις τηλεοράσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του planet-greece, στις 12.00 το μεσημέρι, υπήρξε συνεδρίαση του ΔΣ της Ένωσης, το οποίο μετά τις παραπάνω εξελίξεις ήρθε στη δύσκολη θέση (ευτυχώς για τον κλάδο) να υιοθετήσει την παραπάνω πρόταση. Πριν λίγο, η συνεδρίαση διεκόπη για αύριο, ώστε να γίνει συνενόηση με όλα τα συνεργαζόμενα Σωματεία, δηλαδή ΕΤΙΤΑ και ΕΠΗΕΑ, ώστε όλοι να ακολουθήσουν στην καθολική απεργία, βάζοντας λουκέτο σε όλα!

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι των Μέσων έχουν εισηγηθεί να παραμείνει ανοιχτή η κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση, ώστε να ενημερώνεται όλη η χώρα για τις πολιτικές εξελίξεις, εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

http://planet-greece.blogspot.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails