Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Σπίτι τους! (με τα γυμναστήρια και τα…τζακούζια τους)

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΙΝΑΙ η ώρα του λαού. Όπως κατάντησε κι αυτός «ο μικρός ο μέγας», με ξεχασμένες κάποιες αρετές του. Εκλογές έρχονται, θα δοκιμαστεί. Το ρουσφέτι τού γνέφει, θα μετρήσουμε τις αντοχές του. Για να δούμε αν το εννοούσε όταν μούντζωνε τους πολιτικούς ή αν τους ακολουθεί, βαστάζος-μπιστικός κι άλλοτε σαν σκυλάκι.
ΛΙΓΟΣΤΕΨΑΝ οι γλείφτες και παρατρεχάμενοι, ωστόσο, δεν συνιστούν είδος προς εξαφάνιση. Συνεχίζουν κρατώντας τις «παραδόσεις», με τα...
κομματικά τους αντανακλαστικά σε έξαρση, προεκλογικά. Δεμένος με σχοινί απ’ τον βουλευτή κι έτρεχε ξοπίσω του για…προκοπή και το’ θελαν και οι δυο τους. Περάσαμε τη μπόρα, είδαμε τους πολιτικούς ανάλγητους για την Ελλάδα και ευαίσθητους για ψηφαλάκια, τους απορρίψαμε συνολικά και ατομικά, ωστόσο, κάποιοι (πολλοί)…ψυχανώμαλοι επιμένουν σε ρόλο πιστού οπαδού, με το (μετεκλογικό τους) αζημίωτο.
ΚΑΙ φουσκώνει ο πολιτικός για τους «πιστούς» και αναλλοίωτους ποιοτικά και αριθμητικά τρέφει κι ο οπαδός, τις αυταπάτες του. Για ανταποδοτικά οφέλη, όπως τότε και σήμερα και πάντα, σαν τίποτα να μην άλλαξε. Πως «θα βολέψει το παιδί», μετεκλογικά, εκπληρώνοντας προεκλογικές υποσχέσεις του πολιτικού. Πως παραμένει ισχυρός στη σκιά του βουλευτή κι όλοι μαζί στον «αγώνα», για να…σκίσουν τον αντίπαλο.
ΔΕΣ τους πόσο πονηρά συμπεριφέρονται οι πολιτικοί, δες και την κατάντια των πιστών τους. Πάρε για δείγμα τους διαγραμμένους που σκύβουν το κεφάλι ταπεινά στην είσοδο της «στάνης» κι άλλοι κουλουριάζονται απειλητικά για το παλιό τους κόμμα και για τον αρχηγό. Ξερογλείφονται για μετεγγραφή, αντί να το πάρουν απόφαση και να τραβήξουν για το σπίτι τους περήφανα και με το κεφάλι ψηλά. Προδόθηκαν πόσο είναι (το έκαναν) το «επάγγελμα» ελκυστικό και πόσο δεμένοι νιώθουν για τα αγαθά του, «επ’ αγαθώ» του…Έθνους.
ΔΕΣ και κάποιους/κάποιες που ελεύθερα μιλούν, «καρφώνουν» και βγάζουν το άχτι τους για το Κόμμα και τον αρχηγό, τώρα που τα παράτησαν «την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενοι» και δεν σκοπεύουν να πολιτευτούν. Με πόση ευκολία μετακινούνται «ιδεολογικά» φτύνοντας εκεί που έγλειφαν και πόσο μάχονται υπέρ προνομίων (αντί Πατρίδας).
ΜΕΡΙΔΑ ψηφοφόρων δεν κατέγραψε συμπεριφορές και συνεχίζει. Εμείς ποντάρουμε στην άλλη μερίδα (των πολλών), προσδοκώντας. Να στείλει σπίτι τους παλιούς δοκιμασμένους και αχόρταγους στη «δόξα» και το χρήμα. Με τα αφανέρωτα «πόθεν έσχες», τα γυμναστήρια και τα τζακούζια τους. Και, βέβαια, με τα…παιδιά τους που μας τα σερβίρουν για συνεχιστές του «έργου», μη μας λείψει το είδος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails