Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Μπαμπινιώτης: Συμφωνήσαμε με τη ΠΟΣΔΕΠ για την εφαρμογή του νέου νόμου.

thumb «Όλοι συγκλίνουν στην αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Πανεπιστημίου, στην επίλυση προβλημάτων και στην καταξίωση του δημόσιου Πανεπιστημίου» τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, μετά το πέρας της συνάντησης του με το προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ.
Αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τις...
αναβολές των διαδικασιών ανάδειξης νέων συμβουλίων διοίκησης των πανεπιστημίων, ο κ. Μπαμπινιώτης πως «αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο σκέψεις πάνω στο ζήτημα που ωστόσο δεν μπορούν να εξειδικευτούν, καθώς είναι αναγκαία η σύγκλιση απόψεων και εκτιμήσεων προς την ίδια κατεύθυνση».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ, Ν. Σταυρακάκης, επισήμανε πως «τα Πανεπιστήμια βρίσκονται σε μία κρίσιμη καμπή», ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει από τον υπουργό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και στις πολιτικές πρωτοβουλίες, προκειμένου ο νόμος για τα ΑΕΙ να εφαρμοστεί άμεσα και σε όλα του τα σημεία.
Ειδικότερα, τόνισε ότι «θα πρέπει να υπάρξει υπέρβαση της κατάστασης που αυτή τη στιγμή βιώνουμε. Πάντως, οι τρόποι και οι έξοδοι διαφυγής είναι αρκετές και το υπουργείο μπορεί να επιλέξει».
Ο κ. Σταυρακάκης επιπλέον εξέφρασε τη πεποίθηση πως η συνάντηση του προεδρείου με τον υπουργό διεξήχθη σε «θετικό κλίμα».
Παράλληλα, οι καθηγητές έθεσαν τα μισθολογικά και θεσμικά αιτήματα των πανεπιστημίων, τις εξελίξεις πανεπιστημιακών που εκκρεμούν και τα θέματα της έρευνας.
(από topontiki)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails