Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012

Παιδιά ενός κατώτερου θεού !

Ο μικρός Βισάκχα είναι τεσσάρων μηνών και ζυγίζει μόλις 2,3 κιλά. Πάσχει από σοβαρό υποσιτισμό και η περίπτωσή του δεν είναι ούτε η μοναδική ούτε σπάνια στην Ινδία.
Η χώρα δεν κατάφερε να περιορίσει τα ποσοστά παιδικού υποσιτισμού παρότι η οικονομία της διπλασιάστηκε ανάμεσα στο 1990 και το 2005 και έγινε η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της...
Ασίας.
Έρευνα της κυβέρνησης τον περασμένο μήνα έδειξε πως το 42% των παιδιών κάτω των πέντε ετών έχουν χαμηλότερο βάρος από το κανονικό- σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από αυτό της υποσαχάρειας Αφρικής- έναντι 43% πριν από πέντε χρόνια.
Πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται 3.000 παιδιά που πεθαίνουν κάθε μέρα λόγω ασθενειών που συνδέονται με την ελλιπή διατροφή…
Τον περασμένο μήνα ο πρωθυπουργός Μανμοχάν Σινγκ παραδέχθηκε πως ο υποσιτισμός αποτελεί «εθνική ντροπή» και θέτει την υγεία του έθνους σε κίνδυνο.
 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί και οι ξεφτίλες οι γείτονές τους οι Πακιστανοί έχουν πυρηνικά αλλά δεν μπορούν να θρέψουν τα παιδιά τους.Για τον πόλεμο διαθέτουν την τελική λύση.Για τα παιδιά τους δεν υπάρχει χρήμα.

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails