Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012

Αντιδράσεις για τα «φάρμακα – δολοφόνους» από το Πακιστάν και Μπαγκλαντές...

Να κατακλύσει την ελληνική αγορά με φάρμακα αμφιβόλου ποιότητας από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και άλλες χώρες του τρίτου κόσμου, με ολέθριες συνέπειες για την υγεία των Ελλήνων, αλλά και για τις εγχώριες φαρμακοβιομηχανίες, στοχεύει ο νέος νόμος για την Υγεία.
Με προσταγές της τρόικας, τίθεται προς ψήφιση διάταξη περί συνταγογράφησης βάσει δραστικής ουσίας. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι οι φαρμακοποιοί θα είναι αναγκασμένοι να δίνουν στον ασθενή το πιο φθηνό φάρμακο της παγκόσμιας αγοράς και όχι αυτό που αποδεδειγμένα έχει ευεργετικά αποτελέσματα. Θα καλούνται, δηλαδή, να λαμβάνουν υπόψη τους μόνο το κριτήριο της τιμής και όχι τις ποιοτικές προδιαγραφές, τον τόπο παραγωγής και τις...
όποιες παρενέργειες. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα αμφιβόλου ποιότητας φάρμακα, κατασκευασμένα σε χώρες του Τρίτου Κόσμου, να κατακλύσουν την ελληνική αγορά, αντικαθιστώντας τα επιτυχημένα ελληνικά γενόσημα.
Καταστροφικές προβλέπονται οι επιπτώσεις και...για τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, που παράγουν τα γενόσημα που χρησιμοποιούνται σήμερα σε μεγάλο ποσοστό. Σε αυτές τις εταιρείες, και σε συνδεδεμένες με αυτές επιχειρήσεις απασχολούνται 30.000 άτομα.
Το οικονομικό όφελος από την πρακτική αυτή θα είναι εξαιρετικά βραχυπρόθεσμο, αφού σύντομα οι ξένες πολυεθνικές που θα εισάγουν τα φάρμακα από τον Τρίτο Κόσμο θα καταστούν μονοπώλιο και θα αυξήσουν στη συνέχεια τις τιμές τους.
Είναι προφανές ότι στόχος των επιταγών της τρόικας δεν είναι παρά να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα μεγάλων ξένων φαρμακοβιομηχανιών. Και ενώ, θεωρητικά, η διάταξη περνάει για να μειωθεί η δημόσια δαπάνη για τα φάρμακα, τελικά τα έσοδα του Δημοσίου θα συρρικνωθούν αντί να αυξηθούν, λόγω της καταστροφής της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, της απώλειας θέσεων εργασίας και, φυσικά, του επικίνδυνου μονοπωλίου που θα δημιουργηθεί.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στα νοσοκομεία πλέον κυκλοφορούν πειρατικά σκευάσματα αμφίβολης προέλευσης και ποιότητας η υγεία των πολιτών είναι σε θανάσιμο κίνδυνο...
Εκτονωθείτε ολοι στα γραφεία των εργαλείων που υλοποιούν την άθλια πολιτική του προδοτη λοβέρδου βενιζέλου
Τα εργαλεία είναι οι αχυράνθρωποι διοικητές γλύφτες των προδοτών πολιτικών
μπουκάρετε στα γραφεία τους(που είναι πολυτελή γιατί αυτοί καλοπερνάνε) και καντε αυτό που πρέπει..έτσι υπερασπίζεστε την υγεία σας και τα παιδιά σας...

Ανώνυμος είπε...

οι ΕΛΛΗΝΕΣ κάποτε πρέπει να ξυπνήσουν και να ψηφίσουν σωστά όχι πλέον συμφεροντολογικά αλλά εθνικά γιατί οι 300 συνήθεις ύποπτοι που δήθεν κυβερνούν την Ελληνική επικράτεια εδώ και 50 χρόνια πάππου προς πάππου πάνε να καταστρέψουν το μέλλον των παιδιών μας και να ζούνε δούλοι για 250 ευρώ στον ίδιο τον τόπο τους στα ξένα αφεντικά που μας βάλανε στο σβέρκο μας. Μας ρωτίσανε? ΚΑΙΡΟΣ να τους ξεσζβερκιάσουμε εμείς και να πάνε από εκεί που ήρθανε τα Λαμόγια της Φρειδερίκης.Οι αλητεία και η λαμογιά σε όλο της το μεγαλείο. Ξυπνήστε ρε Ελληνάρες που κοιμάστε λες και σας έριξαν αφιόνι.Θα σας πάρουν ότι έχετε και δεν έχετε από το υστέρημά σας.Μην το επιτρέπουμε άλλο αυτό να γίνετε. Μας δουλεύουν μας περνάνε για χαϊβάνια.Καιρός να τους Ανατρέψουμε δεν πάει άλλο μας ήπιαν το αίμα μας. Ο λαός μας αργοπεθαίνει. Δεν λειτουργεί τίποτε σε αυτό τον ευλογημένο τόπο. Ούτε η Παιδεία ούτε η υγεία ούτε η ασφάλεια ούτε η εθνική μας κυριαρχία ούτε η ελευθερία του λόγου ούτε η δικαιοσύνη ούτε η κοινωνική συνοχή όλοι τους κοιτάνε τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό την πάρτη τους και τον μικρομεσαίο, συνταξιούχο, έμπορο, ελεύθερο επαγγελματία. ιδιωτικό υπάλληλο, δημόσιο υπάλληλο, στρατιωτικό, δικαστικό τον έχουν γράψει στα παλαιοτέρα των υποδημάτων τους για να μην πω καμιά βαρύτερη κουβέντα και τους προσβάλω. Αλλά τι λέω προσβάλλονται τα γουρούνια και τα αρπακτικά? που έχουν τους παχυλούς μισθούς και πενταπλές συντάξεις τα αναρίθμητα ακίνητα εντός της χώρας και εκτός αυτής? ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΥΠΝΉΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΎ ΑΡΓΆ για εμάς γιατί αυτοί τα έχουν όλα έτοιμα από τα κλεμμένα και τις λαμογές ετών. * Ένας απλός αγράμματος μεροκαματιάρης που δεν γνώρισε στην ζωή του ποτέ την χαρά γιατί δούλευα σαν σκυλί από το χάραμα μέχρι το σούρουπο και δεν απολαμβάνουμε τίποτα στον συντάξιμο βίο όχι για μένα αλλά για να βοηθήσω τα παιδιά μου που με χρειάζονται ακόμη. Όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν δικαίωμα στην ζωή.
Ευχαριστώ για την υπομονή σας και συγνώμη αν σας κούρασα. Αλλά είμαι Ένας από τους χιλιάδες αγανακτισμένους και πικραμένους του Έθνους μας. Υ.Γ. Ελπίζω οι γνήσιοι εναπομείναντες πολιτικοί ΠΑΛΑΙΟΙ και νέοι να βοηθήσουν τον Ελληνικό λαό για μια καλύτερη μέρα στην χώρα μας την Ελλάδα μας την πατρίδα μας με πράξεις και ΌΧΙ με παχυλά πολιτικάντικα υπουργικά τερτίπια για τι από αυτά χορτάσαμε δεν θέλουμε άλλα.

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails