Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Διάβασαν τη σκέψη με ηλεκτρόδια στον εγκέφαλο!

Στη δημιουργία λέξεων, καταγράφοντας τα ηλεκτρικά κύματα στον εγκέφαλο των εθελοντών, οι οποίοι απλώς τις σκέφτονταν, κατόρθωσαν να φτάσουν Αμερικανοί νευροεπιστήμονες. 
Με αυτόν τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος της επικοινωνίας σε ανθρώπους οι οποίοι εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων υγείας δεν μπορούν να μιλήσουν και να γράψουν.
Διάβασαν τη σκέψη με ηλεκτρόδια στον εγκέφαλο!Η συγκεκριμένη τεχνική βασίστηκε στην εμφύτευση ηλεκτροδίων στο εγκέφαλο 15 εθελοντών, τα οποία κατέγραφαν την ηλεκτρική δραστηριότητα σε αυτόν την ώρα όπου εκείνοι άκουγαν μια σειρά από προτάσεις και λέξεις.
Οι 15 ασθενείς επρόκειτο να υποβληθούν σε εγχείρηση στον εγκέφαλο εξαιτίας επιληψίας ή όγκου και έτσι οι ερευνητές κατόρθωσαν να τοποθετήσουν τα ηλεκτρόδια σε μια συγκεκριμένη περιοχή του...
εγκεφάλου που λέγεται κροταφική έλικα.
«Η δουλειά αυτή έχει δύο συνιστώσες: η μία είναι η βασική βιολογία που αφορά τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου και η δεύτερη η δυνατότητα που διανοίγει για όσους δεν μπορούν να μιλήσουν ή να επικοινωνήσουν με άλλους τρόπους», δήλωσε ο επιβλέπων ερευνητής δρ Ρόμπερτ Νάιτ.  
(από sgu-universe)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails