Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Μια (ακόμη) μεγάλη επιστροφή!

Το 2005, όταν ο Κώστας Καραμανλής αποφάσισε να στηρίξει τον Κάρολο Παπούλια για την Προεδρία της Δημοκρατίας, εξασφαλίζοντας και τη σχετική στοίχιση του ΠΑΣΟΚ πίσω από την υποψηφιότητα του επιστήθιου φίλου του Ανδρέα Παπανδρέου, και άλλοτε υπουργού Εξωτερικών των κυβερνήσεων του ιδρυτή του Κινήματος, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος έχανε τη...
μεγάλη ευκαιρία να γίνει ο πρώτος Αριστερός «πρώτος πολίτης» της χώρας.
Έκτοτε, ο άλλοτε πρόεδρος του Συνασπισμού, ο οποίος είχε διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου λίγα χρόνια μετά την ίδρυσή του, περιορίστηκε σε ρόλο παρατηρητή της δημόσιας ζωής. Χωρίς άμεση εμπλοκή με την πολιτική ζωή του τόπου.
Στις μέρες μας, με τις δυνάμεις της Αριστεράς να εμφανίζονται σε απρόσμενη ιστορικά πολιτική άνοδο, παρόλο που είναι κατακερματισμένες, με τις διαδοχικές διασπάσεις κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος επανέρχεται, μέσω συνέντευξης που παραχωρεί στο «Βήμα της Κυριακής». Και θυμίζει ότι ο πολιτικός λόγος του παραμένει συνθετικός και επίκαιρος, περισσότερο ενδεχομένως από τη ρητορική που διατυπώνουν οι σημερινοί ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, Αλέξης Τσίπρας και Φώτης Κουβέλης.
«Η Αριστερά θα έπρεπε σήμερα να προβάλει, με αξιώσεις κοινωνίας και όχι με εσωκομματικές συνταγές, την εθνική στρατηγική για την πολιτική σωτηρία της χώρας και για την προοπτική της επόμενης μέρας. Έτσι κερδίζει τους πολίτες, και όχι στεγάζοντας περιφερόμενους παραγοντίσκους προς ψηφοθηρία, με την αγωνία των δημοσκοπήσεων», είναι η πιο χαρακτηριστική αποστροφή του Νίκου Κωνσταντόπουλου, για το πώς θα έβλεπε ο ίδιος τον ρόλο της σύγχρονης Αριστεράς.
(από statesmen)

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οι ΕΛΛΗΝΕΣ κάποτε πρέπει να ξυπνήσουν και να ψηφίσουν σωστά όχι πλέον συμφεροντολογικά αλλά εθνικά γιατί οι 300 συνήθεις ύποπτοι που δήθεν κυβερνούν την Ελληνική επικράτεια εδώ και 50 χρόνια πάππου προς πάππου πάνε να καταστρέψουν το μέλλον των παιδιών μας και να ζούνε δούλοι για 250 ευρώ στον ίδιο τον τόπο τους στα ξένα αφεντικά που μας βάλανε στο σβέρκο μας. Μας ρωτίσανε? ΚΑΙΡΟΣ να τους ξεσζβερκιάσουμε εμείς και να πάνε από εκεί που ήρθανε τα Λαμόγια της Φρειδερίκης.Οι αλητεία και η λαμογιά σε όλο της το μεγαλείο. Ξυπνήστε ρε Ελληνάρες που κοιμάστε λες και σας έριξαν αφιόνι.Θα σας πάρουν ότι έχετε και δεν έχετε από το υστέρημά σας.Μην το επιτρέπουμε άλλο αυτό να γίνετε. Μας δουλεύουν μας περνάνε για χαϊβάνια.Καιρός να τους Ανατρέψουμε δεν πάει άλλο μας ήπιαν το αίμα μας. Ο λαός μας αργοπεθαίνει. Δεν λειτουργεί τίποτε σε αυτό τον ευλογημένο τόπο. Ούτε η Παιδεία ούτε η υγεία ούτε η ασφάλεια ούτε η εθνική μας κυριαρχία ούτε η ελευθερία του λόγου ούτε η δικαιοσύνη ούτε η κοινωνική συνοχή όλοι τους κοιτάνε τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό την πάρτη τους και τον μικρομεσαίο, συνταξιούχο, έμπορο, ελεύθερο επαγγελματία. ιδιωτικό υπάλληλο, δημόσιο υπάλληλο, στρατιωτικό, δικαστικό τον έχουν γράψει στα παλαιοτέρα των υποδημάτων τους για να μην πω καμιά βαρύτερη κουβέντα και τους προσβάλω. Αλλά τι λέω προσβάλλονται τα γουρούνια και τα αρπακτικά? που έχουν τους παχυλούς μισθούς και πενταπλές συντάξεις τα αναρίθμητα ακίνητα εντός της χώρας και εκτός αυτής? ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΥΠΝΉΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΎ ΑΡΓΆ για εμάς γιατί αυτοί τα έχουν όλα έτοιμα από τα κλεμμένα και τις λαμογές ετών. * Ένας απλός αγράμματος μεροκαματιάρης που δεν γνώρισε στην ζωή του ποτέ την χαρά γιατί δούλευα σαν σκυλί από το χάραμα μέχρι το σούρουπο και δεν απολαμβάνουμε τίποτα στον συντάξιμο βίο όχι για μένα αλλά για να βοηθήσω τα παιδιά μου που με χρειάζονται ακόμη. Όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν δικαίωμα στην ζωή.
Ευχαριστώ για την υπομονή σας και συγνώμη αν σας κούρασα. Αλλά είμαι Ένας από τους χιλιάδες αγανακτισμένους και πικραμένους του Έθνους μας. Υ.Γ. Ελπίζω οι γνήσιοι εναπομείναντες πολιτικοί ΠΑΛΑΙΟΙ και νέοι να βοηθήσουν τον Ελληνικό λαό για μια καλύτερη μέρα στην χώρα μας την Ελλάδα μας την πατρίδα μας με πράξεις και ΌΧΙ με παχυλά πολιτικάντικα υπουργικά τερτίπια για τι από αυτά χορτάσαμε δεν θέλουμε άλλα.

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails