Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

«Κυβέρνηση – νεκροθάφτης»

Ο πολιτισμός μιας κοινωνίας σίγουρα φαίνεται από τον τρόπο που συμπεριφέρεται στα πιο αδύναμα μέλη της και αναμφισβήτητα σ αυτήν την κατηγορία ανήκουν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας.
Γράφει η Τελέσιλλα
Με αυτό το δεδομένο δεν υπάρχει πραγματικά τίποτα πιο ανάλγητο, πιο απάνθρωπο, πιο αισχρό από την μείωση των συντάξεων, την κλεψιά του μόχθου μιας ζωής και μάλιστα αδιακρίτως σε όλες τις συντάξεις όσο μικρές κι αν είναι … τον κόπο των ανθρώπων που δεν μπορούν να αντιδράσουν και οι οποίοι είναι σε θέση αδύναμη και το ξέρουν …
Άνθρωποι που περιμένουν από το ελάχιστο εισόδημα τους όχι μόνο να τραφούν αλλά και να αγοράσουν τα...
φάρμακά τους από τα οποία κρέμεται η ζωή τους.
Σε τι διαφέρει άραγε η κυβερνητική τακτική από τον κακοποιό που βάζει το περίστροφο στον κρόταφο του ανήμπορου θύματός του και τον διατάζει «τα λεφτά ή την ζωή σου» . Ίσως η μόνη διαφορά που μπορεί να βρει κανείς είναι ότι ο κακοποιός είναι πιο έντιμος γιατί αυτός μπορεί να είναι το ίδιο εξαθλιωμένος με το θύμα του ή τουλάχιστον δεν το «παίζει » τίμιος και ηθικός , ούτε του πουλάει παραμύθια ότι το κάνει «για το καλό του»…σε αντίθεση με αυτούς που μας κυβερνάν, οι οποίοι όχι μόνο δεν έχουν κανένα ελαφρυντικό, όχι μόνο δεν έχουν προσφέρει τίποτα καλό σε αντάλλαγμα για τις παχυλές αμοιβές τους, όχι μόνο ζουν παρασιτικά στην καμπούρα μας δεκαετίες τώρα , αλλά συνεχίζουν να ασελγούν πάνω μας κλέβοντας μισθούς , συντάξεις και ζωές .
Αυτές τις μέρες ο Γ. Κουτρουμάνης, ανακοίνωσε την νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων.
Πριν δύο χρόνια περίπου και πριν μπούμε στο μνημόνιο ,σε μια σοκαρισμένη τότε κοινή γνώμη, η κυβέρνηση ανακοίνωνε σειρά μέτρων που υποτίθεται θα μας επέτρεπαν να σταθεροποιήσουμε την οικονομία που κλυδωνιζόταν.
Τότε ήταν που ανακοινώθηκε η πρώτη μείωση μισθών και συντάξεων με το κόψιμο των δώρων .
Η δεύτερη συνέβη με την μείωση του αφορολογήτου στα 8000 ευρώ .
Σύντομα το αφορολόγητο κατέβηκε πιο κάτω , αυτή τη φορά στα 5000 ευρώ , όπου αποτελούσε και την τρίτη κατά σειρά μείωση συντάξεων.
Η τέταρτη μείωση ήταν με την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης που θα παρακρατείται επίσης απευθείας από μισθούς και συντάξεις .
Το φθινόπωρο ανακοινώθηκε και πέμπτη μείωση συντάξεων 20% και 40 % για συντάξεις πάνω από 1200 ε και 1000 ευρώ αντίστοιχα .
Συμπεριλαμβανομένων και των μειώσεων των επικουρικών , είχαμε την έκτη μείωση με τις παρακρατήσεις τύπου ΛΑΦΚΑ 3% - 10% για συντάξεις άνω των 300 ευρώ.
και την έβδομη τον Νοέμβριο με «ψαλίδι» 30% για επικουρικές άνω των 150 ευρώ.
ΕΦΤΑ φορές !!! ….μειώθηκαν οι συντάξεις μέσα σε ενάμιση χρόνο και μας προαναγγέλλουν τώρα και την όγδοη στη σειρά συνολικά σπεύδοντας να προσθέσουν ότι η μεγάλη ύφεση ίσως δημιουργήσει την ανάγκη για νέα παρέμβαση και στις κύριες συντάξεις ….
Σε όλα αυτά να προσθέσουμε και την μείωση του εφάπαξ από 15% -40% .
Εννοείται ότι κάθε μείωση συντάξεων ακολουθεί και αντίστοιχη μείωση μισθών με παράλληλη αύξηση φόρων !!!
Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν αυτοί οι κύριοι αντιλαμβάνονται την σωτηρία μας ….
Με την συνηθισμένη ξετσιπωσιά που τους διακρίνει, ο υφυπουργός Ανεργίας και κοινωνικής Ανασφάλειας Γ. Κουτρουμάνης μας ανακοίνωσε για πολλοστή φορά ότι « η μείωση αυτή είναι αναγκαία για την επιβίωση των ταμείων γιατί έχουν υποστεί απώλειες 4,5 δις λόγω της ανεργίας αλλά και της μείωσης των αμοιβών και ότι δεν μπορούμε να την αποφύγουμε γιατί προβλέπεται από το αναθεωρημένο Μεσοπρόθεσμο ».
Δηλαδή τα μέτρα που η ίδια η κυβέρνηση πήρε για την επιβίωση – υποτίθεται - της οικονομίας, ήταν ταυτόχρονα και ο δυναμίτης που …τίναξε τα ταμεία στον αέρα !
Και αντί να ενισχύσουν τα ταμεία που τα ρήμαξαν με την εγκληματική πολιτική τους - την οποία αναγνωρίζουν και οι ίδιοι- συνεχίζουν το έγκλημα κάνοντας ακριβώς τα αντίθετα από το να σώσουν ότι έχει απομείνει .
Επί δύο χρόνια συνειδητά και μεθοδευμένα καταστρέφουν την ελληνική οικονομία με την ανεξέλεγκτη και διαρκώς αυξανόμενη ύφεση , η οποία με την σειρά της δημιουργεί ανεργία και η ανεργία μαζί με τις περικοπές δημιουργεί τεράστιες απώλειες στα ταμεία . Και για να μην μείνει τίποτα όρθιο , ψήφισαν επιπλέον και
α) μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στα ταμεία και
β) με το νέο ασφαλιστικό ορίστηκε ως εγγυημένο ποσό σύνταξης από το κράτος το ιλιγγιώδες ποσό των 360 ευρώ !!!
Φυσικά για τα αποθεματικά τόσο της κύριας όσο και της επικουρικής ασφάλισης που τα μετέτρεψε η τράπεζα της Ελλάδας σε ομόλογα και τώρα θα χάσουν την περιουσία τους καμία αναφορά …καμία ευθύνη …
Φαίνεται ότι οι Έλληνες είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού σε σχέση με τους υπόλοιπους ευρωπαίους .
Την ώρα που οι Ιταλοί κλαίγανε που τους «παγώνουν» τις συντάξεις…
Την ίδια στιγμή που στην Ισπανία (μια χώρα με μεγαλύτερη ανεργία από μας) ανακοίνωσαν αυξήσεις στις συντάξεις σε πραγματικές τιμές για να τονώσουν την οικονομία , και στην Πορτογαλία ( η οποία έχει τα ίδια προβλήματα με μας) ο πορτογάλος πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι «το μόνο πράγμα που δεν θα κάνει περικοπές είναι οι συντάξεις » , σε εμάς συνεχίζουν να πετσοκόβουν τα ψίχουλα που έχουν απομείνει .
Τι συμβαίνει λοιπόν ;
Εκεί δεν έχουν πρόβλημα τα ταμεία τους από την ύφεση και την ανεργία ;
Εκεί δεν τους ασκούνται πιέσεις να κάνουν περικοπές ; ή μήπως οι κυβερνήσεις των Ισπανών, των Πορτογάλων και των Ιταλών έβαλαν κάποια όρια στα μέτρα, σε αντίθεση με τους δικούς μας που δεν διαπραγματεύτηκαν τίποτα απολύτως ;
Και τώρα έρχονται με θράσος να ανακοινώσουν ξανά μείωση γιατί την προβλέπει λέει …το Αναθεωρημένο μνημόνιο, νομίζοντας ότι μ αυτό τον τρόπο καθάρισαν , ή ότι έβγαλαν την ευθύνη από πάνω τους .
Λες και το Μνημόνιο, είναι η Βίβλος γραμμένη αυτοπροσώπως από τον Θεό τον ίδιο και πρέπει να τηρηθεί με θρησκευτική ευλάβεια .
Λες και το μεσοπρόθεσμο προέκυψε ξαφνικά και αυτοί που το υπέγραψαν … τώρα κάνουν ότι δεν ξέρουν τίποτα για το έγκλημα .
Πετώντας κάθε δυο και τρεις ,την μαγική λέξη «αναθεωρημένο», προσθέτουν συνεχώς και νέα μέτρα και μετά «νίπτουν τας χείρας τους» ότι δεν φταίνε αυτοί .
Ποιος άνθρωπος που έχει στοιχειώδη λογική όσο απελπισμένος κι αν είναι, υπογράφει ένα συμβόλαιο εν λευκώ , που θα αναθεωρείται μονομερώς από τους δανειστές ,αποδεχόμενος εκ των προτέρων όλους τους όρους που θα προσθέσουν στην πορεία και χωρίς να μπορεί αυτός να τους αρνηθεί ;
Η κυβέρνηση λοιπόν, πρώτα υπέγραψε τα μέτρα που ισοδυναμούν με την θανατική μας καταδίκη και μετά με συντετριμμένο ύφος δηλώνει εξοντωμένη που...μας εξοντώνει !
Η όλη ιστορία θυμίζει το γνωστό ανέκδοτο με εκείνον που σκότωσε την μάνα του και στο δικαστήριο για να προκαλέσει την επιείκεια των δικαστών παρακαλούσε κλαίγοντας να τον λυπηθούν γιατί …είναι ορφανός !
Για να μην έχουμε όμως καμία απορία γιατί μας συμβαίνουν αυτά , φτάνει να θυμηθούμε την περσινή δήλωση του Α.Λοβέρδου όταν ετοίμαζαν το νέο ασφαλιστικό όπου σε ερώτηση δημοσιογράφου γιατί χρειάζονται νέα μέτρα , ο Α. Λοβέρδος πάνω σε με μία έξαρση σπάνιας ειλικρίνειας του απαντά με αγανάκτηση « οι άνθρωποι ( δηλαδή οι συνταξιούχοι) δεν πεθαίνουν κιόλας …ζουν πολλά χρόνια !!! »
Και αφού είχαμε το κακό συνήθειο να ζούμε πολλά χρόνια – προφανώς οι αυτοκτονίες δεν έναι ακόμα όσες θα ήθελαν - και να θέλουμε μισθούς και συντάξεις , ειπαν να βάλουν το χέρι τους και να βοηθήσουν να μας ξαποστειλουν μια ώρα αρχύτερα : τους μεν συνταξιούχους να τους ξεφορτωθούν μέσω της μείωσης των συντάξεων και όλους τους υπολοίπους μέσω της μείωσης μισθών ή της ανεργίας .
Σε αυτή την μικρή λοιπόν , αλλά τόσο μα τόσο αποκαλυπτική φράση, μπορούμε να κατανοήσουμε όλη την φιλοσοφία της πολιτικής αυτής την κυβέρνησης – νεκροθάφτη .
(από listonplace)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails