Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Σε εθνικός ηγέτης εξελίσσεται ο Αλέξης Τσίπρας!

Με μία πρωτοβουλία που θα σχολιαστεί, ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι δεν θα πληρώσει το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ. Εκφράζοντας εμπράκτως την αλληλεγγύη του στο κίνημα «Δεν έχω να πληρώσω» ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι θα καταθέσει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το ποσό που αντιστοιχεί στη ΔΕΗ και το ποσό που αφορά το «χαράτσι Βενιζέλου» θα το καταθέσει στο ΚΕΘΕΑ, που υπέστη μείωση 50% στην...
χρηματοδότησή του. Παράλληλα, εκτός από τον συμβολισμό της κίνησής του, κάλεσε την κυβέρνηση να στραφεί πρώτα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του που αρνούνται να πληρώσουν το «χαράτσι».
Μιλώντας πριν από λίγο στη γιορτή της Νεολαίας ΣΥΝ ο Αλ. Τσίπρας είπε: «Ο κόσμος δεν πληρώνει γιατί δεν έχει να πληρώσει. Και σε αυτό τον κόσμο θα μπούμε ασπίδα προστασίας. Να μην τολμήσουν να του κόψουν το ρεύμα. Να μην τολμήσουν να κινηθούν δικαστικά εναντίον του. Και αν θελήσουν να ξεκινήσουν από εμάς. Να ξεκινήσουν από εμένα και από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλώνω λοιπόν ότι σε σχέση με το χαράτσι στα ακίνητα, θα καταθέσω το μέρος του λογαριασμού μου που αναλογεί στη ΔΕΗ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων. Και το μέρος που αφορά το χαράτσι, θα το καταθέσω ως δωρεά στο ΚΕΘΕΑ. Σ’ αυτό τον οργανισμό που έχει στηρίξει τόσους νέους ανθρώπους για να επανενταχθούν αλλά δε χωράει στα μνημονιακά κιτάπια. Ο κόσμος δεν έχει δεν μπορεί δε πρέπει να πληρώσει. Και σε αυτόν τον κόσμο θα βρεθούμε δίπλα. Κανένας μόνος του στη κρίση. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε».
Κατά τα λοιπά ο πρόεδρος του ΣΥΝ επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον της κυβέρνησης Παπανδρέου, η οποία «εδώ και δύο χρόνια με απίστευτο επαγγελματισμό και κυνισμό εκτελεί ένα προσυμφωνημένο συμβόλαιο θανάτου της ελληνικής κοινωνίας», και κάλεσε σε «μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή αποτελούμενη από τις δυνάμεις που αντιμάχονται το μνημόνιο από αριστερή προοδευτική σκοπιά».
Κατά Σημίτη, Καρατζαφέρη
Εντύπωση προκαλεί η οξύτητα του Αλ. Τσίπρα για τον Γ. Καρατζαφέρη «αυτή τη γραφική τηλεοπτική φιγούρα, που με το ένα πόδι πατάει στο Μνημόνιο και με το άλλο στις ακροδεξιές φασιστικές ομάδες, και έχει εξυψώσει την λαϊκιστική εντυπωσιοθηρική μπουρδολογία σε ύψιστη τέχνη. Και αφού έκανε ότι ήταν δυνατό για να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση του μνημονίου, τώρα προτείνει κυβέρνηση υπό τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου και σε λίγο υπό τους συνταγματάρχες».
Σημειώνεται και η απόρριψη της επιστροφής του «εκσυγχρονισμού» που επιχειρείται από τον όμιλο ΑΛαφούζου, «άποιοι θέλουν να ξεπαγώσουν τον κ. Σημίτη, το ένα από τους δύο βασικούς υπεύθυνους για την εκτόξευση του χρέους μαζί με τον κ. Καραμανλή. Ενός πρωθυπουργού που τον καιρό της ανάπτυξης αντί να μειώσει αύξησε το χρέος στα 180 δις ενώ το παρέλαβε 100 δις. Να δούμε τι άλλο θ’ ακούσουμε. Όλη αυτή η κινητικότητα δείχνει τον πανικό ενός συστήματος υπό κατάρρευση που ψάχνει εναγώνια λύσεις για να διασωθεί το ίδιο».
Σε πιο πρακτικές προτάσεις ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για
-εισφορά στο 1% επί του τζίρου των μεγάλων επιχειρήσεων που πέρυσι ήταν πάνω από 200 δις.
-φόρο εφοπλιστών σε κάθε ένα από τα 4000 πλοία τους, που θα αποφέρει 2 δις (500.000 ανά πλοίο).
-εισφορά στις μεγάλες ακίνητες περιουσίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αξίας άνω των 500.000 ευρώ μπορεί να αποφέρει 4 δις.
-έκτακτη εισφορά σε κινητές περιουσίες, καταθέσεις, ομόλογα, μετοχές, που υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ κατ’ άτομο.
-αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, μείωση ενοικίων που πληρώνουν οι δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί, κατάργηση των συμβάσεων παραχώρησης σε διαπλεκόμενους.
Αριστερό Μέτωπο κατά ΠΑΣΟΚ
Το μέτωπο από τα αριστερά της αριστεράς ως τον κόσμο και τα στελέχη που αποχωρούν από το ΠΑΣΟΚ θα βασίζεται σε 5 άξονες
1: Οριστική απαλλαγή από τα Μνημόνια και από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης. 
2. Επιθετική αναδιαπραγμάτευση του χρέους
3. Άμεση κοινωνικοποίηση του τραπεζικού τομέα, ο οποίος σήμερα χρηματοδοτείται και ενισχύεται από το κοινωνικό σύνολο. 
4. Εναλλακτική στρατηγική για την ανάπτυξη με επίκεντρο τις κοινωνικές ανάγκες, την ανασυγκρότηση των παραγωγικών κλάδων, την επένδυση στην σταθερή και μόνιμη απασχόληση, την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας.
5. Ασπίδα προστασίας των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails