Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Το... κύκνειον άσμα!!!

Νόμος για ταυτοποίηση των διαχειριστών των blogs
Νόμος για ταυτοποίηση των διαχειριστών των blogsΚατά την ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για τις πρωτοβουλίες ενάντια στα φαινόμενα της βίας, ο υπουργός Δικαιοσύνης προειδοποίησε ότι «το διαδίκτυο θα παύσει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους».
Νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση εγκλημάτων μέσω διαδικτύου, θα προωθήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης με αιχμή την ταυτοποίηση των...
διαχειριστών των blogs.
Κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για τις πρωτοβουλίες ενάντια στα φαινόμενα της βίας, ο κ. Παπαϊωάννου προειδοποίησε ότι «το διαδίκτυο θα παύσει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους».
Το ηλεκτρονικό έγκλημα πρέπει να καταπολεμηθεί, χωρίς να τίθεται σε αμφισβήτηση η ελευθερία του λόγου και της γνώμης, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης και ενημέρωσε τους βουλευτές ότι άμεσα συγκροτείται νομοπαρασκευαστική επιτροπή υπό τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Αθανάσιο Ράντο για την ταυτοποίηση των διαχειριστών των blogs, την ταυτοποίηση των χρηστών υπηρεσιών διαδικτύου και τη διεύρυνση των εγκλημάτων για τα οποία επιτρέπεται η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής ενημέρωσε τους βουλευτές για τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν για την αντιμετώπιση της χρήσης βίας και εκ μέρους των πολιτών αλλά και των ένστολων. Ειδικά για την εγκατάσταση μέσων βιντεοσκόπησης στα περιπολικά και τις μηχανές των δυνάμεων της ΕΛΑΣ, ο υπουργός εξήγησε ότι στόχος του μέτρου αυτού είναι αφενός να προστατευθεί η Ελληνική Αστυνομία από κακοπροαίρετες καταγγελίες και αφετέρου για την προστασία από φαινόμενα αστυνομικής βίας.
Εξάλλου, ο υπουργός τόνισε ότι κρίνεται επιτακτική η ανάγκη να εκσυγχρονιστεί το πλαίσιο του συνέρχεσθαι όχι με την έννοια του περιορισμού του συνταγματικώς κατοχυρωμένου δικαιώματος, αλλά με τρόπο ώστε η άσκηση του δικαιώματος αυτού να μην παραλύει κάθε φορά το κέντρο της Αθήνας.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου ανέφερε ότι «δεν έχουμε πρόθεση να παρεμποδίσουμε οποιαδήποτε διαμαρτυρία των πολιτών. Πρέπει, όμως, σύντομα να πάρουμε αποφάσεις για τα εκτεταμένα φαινόμενα βίας».
Η Επιτροπή θα παραδώσει τις προτάσεις της μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.
ΑΝΤ1

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails