Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Επιστολές του Π. Δούκα «καίνε» τον Καραμανλή

Επιστολές του Π. Δούκα «καίνε» τον ΚαραμανλήΤον κίνδυνο της κρίσης, στην οποία οδηγήθηκε τελικά η χώρα, φαίνεται ότι γνώριζε από νωρίς ο Κώστας Καραμανλής, όπως αποδεικνύουν επιστολές φωτιά που δημοσιεύει η εφημερίδα «Το Βήμα», του Πέτρου Δούκα προς το Μέγαρο Μαξίμου.Τον κίνδυνο της κρίσης, στην οποία οδηγήθηκε τελικά η χώρα, φαίνεται ότι γνώριζε από νωρίς ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, όπως αποδεικνύουν επιστολές φωτιά του...
πρώην υφυπουργού Οικονομικών Πέτρου Δούκα προς το Μέγαρο Μαξίμου.
Η εφημερίδα «Το Βήμα» αποκαλύπτει τις εν λόγω επιστολές, μέσω των οποίων ο κ. Δούκας, ήδη από το 2008, σήμαινε τον κώδωνα του κινδύνου για την επικείμενη κρίση χρέους και την αδυναμία δανεισμού της χώρας.
Ο πρώην υπουργός τόνιζε ότι το Δημόσιο θα χρειαζόταν να δανειστεί πάνω από 40 δισ. ευρώ για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του επόμενου δωδεκαμήνου, κάτι που επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του Γιώργου Αλογοσκούφη, ότι ο Κ. Καραμανλής γνώριζε την κατάσταση της οικονομίας αλλά στις προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης η απάντηση ήταν «άσ΄ το γι΄ αργότερα».
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο οι δύο πρώην υπουργοί, Αλογοσκούφης και Δούκας, το καλοκαίρι του 2008 είχαν υποστηρίξει τη λήψη σκληρών μέτρων για τη στήριξη των εσόδων και δραστικές παρεμβάσεις για τις περικοπές των δαπανών στο χώρο της Υγείας και των αμυντικών δαπανών.
By ANT1 Internet, www.ant1online.gr,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails