Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Δουλεμπόριο στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Οι εργολάβοι καθαρισμού δρουν ανενόχλητοι στο άντρο του… σοσιαλισμού.
Η ανακοίνωση της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών τα λέει όλα: «Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, εκεί που συνεδριάζει ο πρόεδρος, οι εκτελεστικάριοι και οι άλλοι ομόσταβλοι του Γ. Α. Παπανδρέου, σοσιαλ(η)στές και φαρισαίοι, ανθεί και λουλουδίζει το δουλεμπόριο των εργολάβων καθαρισμού. Με την καθοδήγηση και συνενοχή των...
υπευθύνων κ. Ρ. Σπυρόπουλου -Γεωργακόπουλου αλλά και του Γ. Γραμματέα του κινήματος(!) κ. Καρχιμάκη».
Τέσσερις εργολάβοι έχουν περάσει, την τελευταία πενταετία, από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ (παλιά και νέα) αναλαμβάνοντας τον καθαρισμό τους και πληρώνοντας τις καθαρίστριες με το απίστευτο ποσόν των 230 ευρώ το μήνα! Ο τελευταίος… εξαφανίστηκε τον Οκτώβρη του 2010 και οι 8 εργαζόμενες στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ πληροφορήθηκαν ότι οι υπεύθυνοι δεν μπορούν να τον βρουν. Συνέχισαν, όμως, να τις απασχολούν ανασφάλιστες και απλήρωτες! Στις 29 Δεκέμβρη, μετά από τις συνεχείς διαμαρτυρίες τους πρόσφεραν 1.000 ευρώ και τις ανάγκασαν να υπογράψουν ότι αν βρεθεί ο εργολάβος οφείλουν να τα επιστρέψουν. Στις 3 Ιανουαρίου, πηγαίνοντας για δουλειά, οι φύλακες του κτιρίου τις ενημέρωσαν ότι έχουν απολυθεί. Από τότε παραμένουν άνεργες, ανασφάλιστες και χωρίς επίδομα ανεργίας, αφού δεν τους δίνουν χαρτί απόλυσης.
Όπως, μάλιστα, καταγγέλλει η ΠΕΚΟΠ, σε μια απολυμένη καθαρίστρια προτάθηκε από τους «σοσιαλιστές» υπευθύνους ότι αν δεν μιλήσει, θα ξαναπροσληφθεί να καθαρίζει τις τουαλέτες του κτιρίου με 240 ευρώ το μήνα.
Η ΠΕΚΟΠ καταγγέλλει ότι, παρά τις προφορικές και έγγραφες καταγγελίες, από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει αντίδραση ούτε από τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, ούτε από τις Επιθεωρήσεις Εργασίας που αρνούνται να καλέσουν τους υπευθύνους των γραφείων του «Κινήματος», αλλά ούτε και από την υπουργό Εργασίας που έχει παραλάβει σχετικό αίτημα εδώ και ένα μήνα.
Το σύστημα των εργολάβων-δουλεμπόρων φαίνεται ότι έχει γερά θεμέλια μέσα στο κυβερνητικό κόμμα, αλλά και μέσα στο ίδιο το υπουργείο Εργασίας, όπως απέδειξε το δολοφονικό «ατύχημα» με θύμα τον Αιγύπτιο Ασίζ Εμάντ μέσα σε κτίριο όπου στεγάζονται υπηρεσίες του.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση-καταγγελία της ΠΕΚΟΠ: «Από εμπειρία γνωρίζουμε τη δυσωδία που εκπέμπει το σύστημα εξουσίας, διαχρονικά. Από πεποίθηση, όμως, έχουμε επιλέξει να μη συμβάλουμε στον… καθαρισμό του».
Γιώργος Κατερίνης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails