Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Έρχονται τα ΤΕΑ! Αστυνομικά όργανα έκαναν ντου σε θεατρική παράσταση φοιτητών στο Αγρίνιο!

Για την αστυνομοκρατία στο Αγρίνιο, ως τώρα έχουν ανέβει αρκετά στο indymedia..
Παρακολουθήσεις και, τραμπουκισμοί ή απειλές σε Αγωνιστές, επιθέσεις σε μαθητικές διαδηλώσεις, χημικά μέσα στους στενούς δρόμους της Πόλης ή στις παρυφές της, μπατσοπολιορκίες σε περιπτώσεις όπου σε δημόσιο και ανοιχτό χώρο συμβαίνει να έχουν αράξει κάποιοι "εσωτερικοί εχθροί" (..κάθε συγκέντρωση πάνω από τρία- τέσσερα άτομα είναι "δημόσιος κίνδυνος") ,πολύωρες νυχτερινές πολιορκίες στεκιών και κοινωνικών κέντρων- να μερικά "απλά" παραδείγματα, μόνο στο...
τελευταίο εξάμηνο.
Το χτεσινό "κλου":
Πέρα από μαζικές προληπτικές προσαγωγές από σύνδεσμο οπαδών Ομάδας (..με θριαμβευτικά ρεπορτάζ του τοπικού τύπου "αποφεύχθηκαν συρράξεις" και τέτοια γλαφυρά..) …
..είχαμε και τους μπάτσους σε ρόλο …πολιτιστικής και λογοκριτικής αστυνομίας.
Παιδιά της πολιτιστικής θεατρικής Ομάδας του τοπικού Α.Ε.Ι. έκαναν πρόβα έργου του Ντάριο Φο, σε αίθουσα του Δημοτικού θεάτρου της Πόλης.
Πρόκειται για το γνωστό «Η μεγάλη παντομίμα» και σε κάποιο σημείο του μέρος του θιάσου εμφανίζεται στη σκηνή να διαδηλώνει και στα συνθήματα να περιλαμβάνονται ορισμένα κατά της καταστολής.
Σαν έτοιμοι από καιρό, σα θαρραλέοι , εκείνη ακριβώς τη στιγμή πραγματοποίησαν ντου αρκετοί σερίφηδες της περιοχής , διακόπτοντας την πρόβα, τσαμπουκαλεύοντας και ζητώντας "εξηγήσεις" (sic!..) από τους Φοιτητές και τη σκηνοθέτιδα!…
Απ' όσα έμαθα, δεν ξέρω, προσωπικά, αν αυτή η καθαρά ναζιστική κίνηση των "οργάνων" έγινε "υπηρεσιακά" , "κατόπιν εντολών" δηλαδή ή ως …αγανακτισμένου πλήθους "συνδικαλιστών" αστυνομικών , που πήγαν να επιβάλλουν την εξουσιαστική τους ισχύ , "θιγμένοι" από τα (θεατρικά) συνθήματα κατά της κρατικής καταστολής και του "μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι".
Ποια είναι χειρότερη από τις δύο εκδοχές; Δεν ξέρω…
Ίσως, μόνο, ο πιθανότατος, συνδυασμός και των δύο!…
Το γεγονός ότι το ντου των μπάτσων "περιορίστηκε" στο φουαγιέ του θεάτρου και δεν επεκτάθηκε (;…) και στην αίθουσά του , σημειώνεται "θετικά" στο ρεπορτάζ τοπικού σάιτ, το οποίο , πιθανό μόνο εάν είχαμε συλλήψεις να ξέφευγε και να εξέφραζε, έστω αστικοδημοκρατική οργή, σε σχέση με τους τωρινούς "ουδέτερους" δημοσιογραφικούς του τίτλους και σημεία ρεπορτάζ, όπως " Διακοπή στην πρόβα του θεατρικού των φοιτητών λόγω…συνθημάτων...
Υπερβάλλων ζήλος της αστυνομίας ή αδικαιολόγητη επιφυλακή;
Μια «παρεξήγηση» μεταξύ του φοιτητικού θεατρικού και της αστυνομίας που έδειξε ότι είναι σε μεγάλη ένταση… πρέπει να το δημοσιεύσει για να καταδείξει μια υπερβολική αντίδραση της αστυνομίας που οριακά δεν έγινε αυθαιρεσία.".
Ένα επιπλέον άθλιο είναι ότι οι μπάτσοι δεν αποχώρησαν τελικά, έστω υπό όρους –ξανά- αστικοδημοκρατικής "νομιμότητας" , καθώς εκείνο το διάστημα ασκούσαν προληπτική λογοκρισία, διατάραξη οικιακής ειρήνης, κατάχρηση εξουσίας, απειλές – και άλλα, που δεν είμαι νομικός για να τα περιγράψω….
Έφυγαν σε αποτέλεσμα ανταγωνισμού όχι της Ελευθερίας και της εξουσίας, αλλά του ανταγωνισμού εξουσιών!…
"Επενέβη"…"πυροσβεστικά" (!…) κάποιος τοπικός δημοτικός παράγοντας, που ζήτησε από τους αστυνομικούς να αποχωρήσουν…
Χαφιεδισμός και αστυνομικές επεμβάσεις μέχρι και στο Ντάριο Φο και Φοιτητικές θεατρικές Ομάδες λοιπόν!…
Το "εσείς είστε το κράτος" προς τους μπάτσους, του βρώμικου '91 του Μητσοτάκη είναι πάντα παρόν….
Κι όλα αυτά, όταν , ξανά μανά, σε επίπεδο τυπικής νομιμότητας όλη η Πόλη μιλάει για κάλυψη των τοπικών σερίφηδων σε μεγάλη ομάδα μαφιόζων- μπράβων που πουλούσε νταβατζηλίκι παντού, μέχρι και σε κυλικείο του Α.Ε.Ι. και "εξαρθρώθηκε" τελικά, όταν έγινε πριν λίγες μέρες επιχείρηση "αδιάφθορων" (…ναι ησυχάσαμε τώρα…αδιάφθοροι μπάτσοι!…) από άλλα σημεία της χώρας.
Αυτά…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails