Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Η οδύσσεια των προνοιακών επιδομάτων στο δήμο Μεσολογγίου...

Στο δημαρχείο Μεσολογγίου έγινε ο χαμός, αφού μαζεύτηκαν δικαιούχοι για τα προνοιακά επιδόματα που δεν τα έχουν πάρει ακόμη. Τα χρήματα δε για τα προνοιακά επιδόματα έχουν έλθει από το υπουργείο στις συνεργαζόμενες τράπεζες το Μεσολόγγι. Οι αρμόδιοι του δήμου Μεσολογγίου απαντούν στους διαμαρτυρόμενος δικαιούχους ότι δεν έχουν έλθει. Ποιά είναι η αλήθεια; Οι δικαιούχοι άποροι δεν τα έχουν εισπράξει ακόμη γιατί ο δήμος Μεσολογγίου κοιμάται ύπνο βαθύ.
Συγκεκριμένα δεν έχει ληφθεί σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τον...
ορισμό υπολόγου είσπραξης. Δεν υπάρχει σχετικός ΚΑΕ. Δεν έχει εκδοθεί χρηματικό ένταλμα που θα αποσταλεί στον επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου προς έγκριση ώστε να εκταμιευτεί το αντίστοιχο ποσό από τον υπόλογο. Τέλος δεν έχει υπογραφεί σύμβαση του δήμου Μεσολογγίου με τον ΕΛΤΑ για την αποστολή των χρημάτων στους δικαιούχους.
Εδώ το θέμα είναι τραγελαφικό. Πληροφορούμεθα ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αναζητεί επίμονα ιδιωτική εταιρεία για το σκοπό αυτό και όχι τον ΕΛΤΑ... και ο νοών νοείτω.
Ευτυχώς με παρέμβαση του υπουργείου του διαμηνύθηκε ότι δεν επιτρέπεται σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία.
Αλήθεια, τι λένε για όλα αυτά οι εργατοπατέρες αριστερίζοντες συνεργάτες της δημοτικής αρχής (πρώην πρόεδροι εργατικών κέντρων); Οι οποίοι μετά βδελυγμίας αποκήρυσσαν οτιδήποτε ιδιωτικό.
Τι λένε οι προστάτες των τσιγγάνων, Βασίλης και Θανάσης που ταλαιπωρούνται φτωχοί άνθρωποι οι οποίοι μάλιστα περιμένουν από αυτά τα ψίχουλα της κυβέρνησης Παπανδρέου να ζήσουν τις οικογένειες τους.
Επιτέλους μέσα από τις βαρύγδουπες δηλώσεις περί ανάπτυξης, οργάνωσης, χρηστής διοίκησης κλπ κλπ οφείλουν κάποιοι να πηροφορήσουν το Μεσολόγγι αν συμπεριέλαβαν στις παραπάνω αρετές τους και την ανικανότητα.
Ο δικηγόρος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails