Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Μαζική διαμαρτυρία των εργαζομένων του ΟΕΚ

Οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) συγκεντρώθηκαν σήμερα στην είσοδο του κτιρίου διοίκησης του ΙΚΑ, αντιδρώντας στην ασκούμενη  πολιτική κοινωνικής κατοικίας στη χώρα μας και ιδιαίτερα στην  παράνομη παρακράτηση των εισφορών του ΟΕΚ από το ΙΚΑ. Η παρουσία και η συμμετοχή των εργαζομένων του ΟΕΚ ήταν καθολική και η μαζικότερη των τελευταίων χρόνων. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σε συνδυασμό με δράση διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας των Οικοδόμων και την συμμετοχή και άλλων φορέων της εργασίας.
Όπως όλοι γνωρίζουν, στις 29η Ιουλίου 2010, η κυβέρνηση, ανέστειλε, έως τις 31.12.2010, όλα τα δανειοδοτικά προγράμματα του...
οργανισμού και παρά τις διαβεβαιώσεις, σήμερα όλα τα δανειοδοτικά προγράμματα παραμένουν ανενεργά. Η απόφαση αυτή σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες επιλογές και την ψήφιση ασφαλιστικού νόμου, που οδηγεί σε μείωση των εσόδων του ΟΕΚ, καταδεικνύουν την κατεδάφιση της κοινωνικής κατοικίας και την απαξίωση της στεγαστικής πολιτικής. Η συγκεκριμένη απόφαση δεν είναι μόνο κοινωνικά άδικη αλλά και πολιτικά λανθασμένη αφού η καρατόμηση των προγραμμάτων έχει ήδη εμφανείς  επιπτώσεις στην οικοδομική και οικονομική δραστηριότητα στη χώρας. Τα κεφαλαία του Ο.Ε.Κ. πυροδοτούσαν ένα ετήσιο αναπτυξιακό κύκλο 20 χιλιάδων δανείων, κατασκευή 1.000 κατοικιών και παροχή 100.000 επιδοτήσεων ενοικίου.
Παράλληλα, η παράνομη παρακράτηση των εισφορών έχει ως αποτέλεσμα, το Ι.Κ.Α. να χρωστάει περισσότερα από 2 δις ευρώ στον Οργανισμό και να συνεχίζει να μην καταβάλλει ούτε τα τρέχοντα των εισπράξεων. Πολύ απλά, ο ΟΕΚ, ενώ θα έπρεπε βάσει των εισφορών να έχει αποθεματικά πλέον του ενός 1 δις ευρώ και τα κοινωνικά προγράμματα να βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη, εμφανίζεται ο ελλειμματικός.         
Επειδή οι δικαιούχοι – συμπολίτες πλήρωσαν και συνεχίζουν να πληρώνουν και ο οργανισμός μπορεί να πολλαπλασιάσει τα στεγαστικά προγράμματα που κατευθύνονται προς τα ευάλωτα στρώματα και τους κοινωνικό-οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας, σε μια περίοδο γενικευμένης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, οι εργαζόμενοι του ΟΕΚ διεκδικούν και απαιτούν:
 - να πληρωθεί άμεσα το χρέος του Ι.Κ.Α. προς τον  Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και να καταβάλλονται στο σύνολό τους κάθε μήνα τα τρέχοντα των εισπράξεων που αντιστοιχούν στις εισφορές υπέρ Ο.Ε.Κ,
 - να εφαρμοστεί στη πράξη διάταξη για άμεση απόδοση εισφορών στον ΟΕΚ χωρίς μεσολάβηση του ΙΚΑ και
 - να ανοίξουν οι πόρτες του ΟΕΚ στους δικαιούχους του.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΕΚ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ  ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ  ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Σολωμού 60 104 32, Αθήνα ■ 210 5281273-74 ■ 6972 303886 ■ Email: info@syoek.gr ■ URL: www.syoek.gr
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails