![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhjD54zKDHbOFDU7mhQIOnLldeKHzjoilwRCUGvuGLBdJarzUj8M44Fih8H2Kv4fvbn-ChlMDkm2NjgQ7BJ1X_e39wqQB2g4o7vX4l_-6Rzk17bRXtToxabXeDnVbIz4uCgyi5Z2RcIDJnM/s1600/leader.jpg)
Το ΤΕΡΑΣΤΙΟ αυτό διακύβευμα, αφορά το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα , "leader αλιείας" το οποίο απευθύνεται σε νησιωτικές περιοχές της χώρας, όπως είναι αυτονόητο, και αφορά κοινωνικές δράσεις, (στην πρώτη του φάση) παρεμβάσεις δηλαδή στις περιοχές που θα επιλεχθούν, αλλά και επιδοτήσεις -σε δεύτερη φάση- ιδιωτών -είτε είναι ψαράδες είτε όχι- για ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους.
Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να σας πω ποιες άλλες περιοχές της...
χώρας έχουν επιλεχθεί, ΑΛΛΑ είναι βέβαιο πως μεταξύ αυτών είναι και η δική μας. για τις περιοχές Αιτωλικού - Μεσολογγίου - Ναυπάκτου.
χώρας έχουν επιλεχθεί, ΑΛΛΑ είναι βέβαιο πως μεταξύ αυτών είναι και η δική μας. για τις περιοχές Αιτωλικού - Μεσολογγίου - Ναυπάκτου.
Το συνολικό ποσό του προγράμματος για την περιοχή μας, είναι... 4.500.000 ευρώ με την κατανομή περίπου να είναι η εξής. Αιτωλικό 350.000 συν 850.000 στην δεύτερη φάση (των επιδοτήσεων) -Μεσολόγγι 1.900.000 ευρώ σύνολο (και στις δυο φάσεις) και Ναύπακτος 1.500.000 (επίσης και στις δυο φάσεις) επομένως λοιπόν γίνεται σαφές, ότι το διακύβευμα ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ, και για τις τρεις πόλεις.
Ένα πολύ σύντομο ιστορικό που θα παραθέσω, είναι απαραίτητο για όσους δεν γνωρίζουν τα σχετικά, να ενημερωθούν περί τίνος πρόκειται και τι ακριβώς συμβαίνει.
Στην Αιτωλοακαρνανία, δυο εταιρείες διεκδίκησαν το πρόγραμμα, η Αναπτυξιακή Ναυπάκτου και άλλη μια που ιδρύθηκε γι αυτό το σκοπό από την τότε Νομαρχία. Οι Δήμαρχοι του τότε Δήμου Αιτωλικού γαλάνης και Μεσολογγίου αναγνωστόπουλος, προσεταιρίζονται την εταιρεία της Ναυπάκτου, ενώ το σωματείο των ψαράδων του Αιτωλικού, (σημείωση: συμμετείχαν στις διαδικασίες, όλα τα σωματεία ψαράδων, αφού αυτούς κυρίως αφορά το παραπάνω πρόγραμμα) συζητάει στην αρχή με τον τότε νομάρχη σώκο, ο οποίος όμως σώκος, ζητάει τον πλήρη έλεγχο των χρημάτων και όλοι οι υπόλοιποι απλώς να καταθέτουν προτάσεις σχετικά με την διοχέτευση των κονδυλίων, χωρίς όμως να υποχρεούται να δεχτεί τις όποιες προτάσεις.
Έτσι το σωματείο των ψαράδων Αιτωλικού, προσεταιρίζεται και αυτό την Αναπτυξιακή Ναυπάκτου, ως ισότιμος εταίρος, με λόγο στις αποφάσεις και δικαίωμα ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗΣ υπογραφής.
Το πρόγραμμα το κερδίζει η πρώτη εταιρεία, η Αναπτυξιακή Ναυπάκτου, αφού κατέθεσε καλύτερη πρόταση, και ο σώκος υφίσταται μια τεράστια ήττα, που του κόστισε πολύ ακριβά. Στην ήττα αυτή, είχαν παίξει πολύ μεγάλο ρόλο, οι "άπλυτοι" και "άξεστοι" ψαράδες, όπως αρέσκετο να τους αποκαλεί.
Λίγους μήνες πριν, (πριν τις δημοτικές εκλογές) έρχεται η ειδοποίηση στους εταίρους να καταθέσουν τις προτάσεις τους, γιατί τα χρήματα είχαν έλθει.
Ο τότε δήμαρχος Αιτωλικού, αχριστόνικος, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ, (ως αυτονόητα όφειλε, αφού ήταν συνέταιροι) καταθέτει, κατά τα δικά του συμφέροντα, προτάσεις οι οποίες όμως, δεν είχαν να κάνουν με τίποτα με τα θέλω και τα χρειάζομαι, ούτε, κυρίως, των ψαράδων, ούτε βεβαίως και της πόλης. Οι ψαράδες, εξοργίζονται με την τότε δημοτική αρχή, την οποία καταγγέλλουν δημόσια μέσω του ιστολογίου τους, υπαναχωρούν της υπογραφής τους, παγώνει το πράγμα για να κατατεθούν τροποποιήσεις στις προτάσεις, ενημερώνεται ο υποψήφιος (τότε δήμαρχος) Κατσούλης (και οι άλλοι υποψήφιοι) και υπόσχεται στήριξη στα σχέδια των ψαράδων, αν εκλεγεί.
Περνάει ο καιρός, έρχονται εκλογές, κερδίζει ο Κατσούλης, και κατά συνέπεια, είναι ένας εκ των εταίρων της εταιρείας, που θα διαχειριστεί το κονδύλι του προγράμματος. Καταπιάνεται και αυτός, ως νέος γαλάνης με το πρόγραμμα και καταθέτει και αυτός νέες τροποποιημένες προτάσεις.
Τα κοινά που είχαν οι δυο αυτές προτάσεις, του πρώην και του νυν δήμαρχου είναι δυο.
Πρώτο: ΔΕΝ ενημέρωσαν τους φυσικούς συνεταίρους τους, που είναι το σωματείο των ψαράδων Αιτωλικού και
Δεύτερο: η πρόβλεψη για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα, με 115.000 ευρώ του Μουσείου Βάσω Κατράκη. (σημείωση: λέγανε οι ψαράδες τότε στην ανακοίνωσή τους: Το κονδύλι που έχει προταθεί για το Μουσείο Κατράκη είναι της τάξης των 105.000 ευρώ. Θεωρούμε απαράδεκτο αυτά τα χρήματα να μην επενδυθούν σε άλλο κτήριο του Αιτωλικού, ώστε να βοηθήσουν στη αναβάθμιση της πόλης μας. Αν θέλει να καλλωπίσει κάτι η Δημοτική αρχή του Αιτωλικού στο κτήριο του Μουσείου, καλό θα ήταν να σφραγίσει την παράνομη έξοδο του κεντρικού σωλήνα της αποχέτευσης, που είναι ακριβώς απέναντι από το Μουσείο και ρίχνει τα λύματα απευθείας στη λιμνοθάλασσα, πριν αυτά φτάσουν στο βιολογικό καθαρισμό) Ζητάνε λοιπόν και οι δυο δήμαρχοι, πρώην και νυν τη χρηματοδότηση ενός φορέα, που όχι μόνο έχει κοστίσει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΑ,στο Ελληνικό δημόσιο, (δηλαδή σ' εμάς) χωρίς να έχει αποφέρει μέχρι στιγμής το παραμικρό, όχι μόνο έχει επανειλημμένως χρηματοδοτηθεί επίσης με μεγάλα ποσά, τα οποία κατέληξαν σε άγνωστους παραλήπτες, και επιπλέον ενώ υπάρχει ήδη το δεδομένο της κακοδιαχείρισης αλλά και αποδεδειγμένη παρανομία - πλαστογραφία, σχετικά με τη σύσταση Διοικητικό του Συμβούλιο, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν δικαιούται να διοικεί το Μουσείο, ο νέος δήμαρχος, ακολουθώντας τα νέα ήθη που ευαγγελίστηκε προεκλογικά, διατηρεί (για να μην πω το πολύ βαρύ ΥΠΟΘΑΛΠΕΙ) το ΠΑΡΑΝΟΜΟ Δ.Σ. στη θέση του, ΑΛΛΑ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, με άλλα 115.000 ευρώ, για να φτιαχτεί λέει, για μια ακόμα φορά, ο αύλειος χώρος και οι τουαλέτες.
Έλα μου όμως, που αυτή τη φορά οι ψαράδες, ΔΕΝ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ.
Μόλις πληροφορήθηκαν τα καθέκαστα, επιδίωξαν συνάντηση με τον δήμαρχο, η οποία όμως, αποτέλεσμα ΔΕΝ ΕΙΧΕ.
Άμεσα, ζητάνε την συστράτευση των φορέων της πόλης, καλούν σε κοινή συνεδρίαση φορείς και συλλόγους του Αιτωλικού, φέρνοντας συγκεκριμένη πρόταση.
Στο κάλεσμα, ανταποκρίθηκαν 13 Σύλλογοι και Φορείς, (δηλαδή σχεδόν το 90% των νομίμων Συλλόγων) που αντιπροσωπεύουν το 100% των παιδιών της πόλης μας (αφού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμμετείχαν ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ) και περισσότερο από το 80% - 90% του συνολικού πληθυσμού.
Η πρόταση έχει ως εξής:
ΔΡΑΣΗ 1η
Μουσείο Αλιευτικής τέχνης και παράδοσης (βάσει της επιλέξιμης κατηγορίας 4)
Προτεινόμενος χώρος: Δημοτικό κτήριο Εξέδρα και ο περιβάλλον χώρος του
Στον παραπάνω χώρο υλοποιείται δράση με την ονομασία ‘’Πολυχώρος Πολιτισμού‘’ που θα περιλαμβάνει τις παρακάτω επιλέξιμες από το πρόγραμμα υποδομές:
• Μουσείο Αλιευτικής τέχνης και παράδοσης
• Αίθουσα εκδηλώσεων με δυνατότητα χρήσης ως θεατρική σκηνή και κινηματογράφου
• Χώρος για παιδικές εξωσχολικές δραστηριότητες
• Χώροι για γραφεία Συλλόγων και Φορέων που μέχρι σήμερα δεν στεγάζονται και έχουν έλλειψη χώρου συγκέντρωσης
• Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης
ΔΡΑΣΗ 2η
Πάρκο Αναψυχής και Παρατηρητήριο για τη Λιμνοθάλασσα (βάσει της επιλέξιμης κατηγορίας 1)
Προτεινόμενος χώρος: Παραλιακή ζώνη, πίσω από το Γυμνάσιο Αιτωλικού
Στον παραπάνω χώρο υλοποιείται δράση με την ονομασία ‘’Πάρκο αναψυχής και ΑθλητικήςΔραστηριότητας‘’ που θα περιλαμβάνει τις παρακάτω επιλέξιμες από το πρόγραμμα υποδομές
• Παρατηρητήριο με πύργο παρατήρησης για τη Λιμνοθάλασσα
• Πάρκο Αθλητισμού - Δημιουργία υποδομών στην ξηρά και στο θαλάσσιο χώρο για τη φιλοξενία χερσαίων και θαλασσίων αθλητικών δραστηριοτήτων
και οι 13 φορείς, υπογραφούν τις παραπάνω προτάσεις, ομόφωνα και δίνουν το πράσινο φως στο σωματείο των ψαράδων του Αιτωλικού, να κάνει τις οποιεσδήποτε ενέργειες απαιτούνται, προκειμένου να διοχετευθούν τα χρήματα, στις απαραίτητες υποδομές που χρειάζεται και ΑΠΑΙΤΕΙ η πόλη, εκπροσωπούμενη από τους φορείς της.
Το ψήφισμα αυτό, πείτε το κείμενο, ή πρακτικό συνεδρίασης, που είναι η επίσημη ονομασία του, (υπάρχει στο τέλος αυτής της ανάρτησης) , παρουσιάστηκε στην Αντιδήμαρχο Αιτωλικού Μαρία Φούντα, η οποία συνηγόρησε και συμφώνησε, ως προς τις προτάσεις, είπε όμως, πως ναι μεν στηρίζει, ΑΛΛΑ δεν έχει δικαίωμα να πάρει η ίδια την απόφαση.
Σήμερα (χθες 17 Μαρτίου) παρουσιάστηκε στον Δήμαρχο Πάνο Κατσούλη, ο οποίος επέμεινε στις δικές τους προτάσεις, οι οποίες λίγο πολύ είναι οι εξής: Το μουσείο Αλιευτικής τέχνης, να πάει στον Πόρο, στα άχρηστα εκείνα ας τα πούμε κτίρια, τα οποία κόστισαν στο Ελληνικό δημόσιο, 150.000 ευρώ, ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκαν και εγκαταλείφθηκαν από την αρχή στη μοίρα τους, μέχρι που τώρα σαπίζουν λεηλατημένα. Τώρα ζητάει ο κ. Κατσούλης να τους ρίξει άλλα 70.000 ευρώ για να υλοποιήσει μια άχρηστη, εκεί που θα βρίσκεται, υποδομή για την πόλη, και μάλιστα με αμφίβολο καθεστώς, αφού ουδείς γνωρίζει σε ποιόν ανήκουν αυτά τα οικήματα. -οι πληροφορίες λένε, πως ανήκουν στον φορέα διαχείρισης ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ Ή ΕΣΤΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟ. (και μην ξεχνάμε εδώ βεβαίως, ότι τα κτίρια αυτά, εκ της θέσεώς τους, είναι αφύλακτα και έρμαια στις επιθυμίες καταστροφής του καθενός. Πως θα φυλαχτούν τώρα, οι πιθανές υποδομές; με νυχτοφύλακα μήπως; την στιγμή που λείπουν κατά δεκάδες, οι υπάλληλοι καθαριότητας). Επιπλέον, αυτό το ας το πούμε μουσείο αλιευτικής τέχνης και παράδοσης εκεί και έτσι όπως ονειρεύεται ο δήμαρχος, δεν θα συμπεριλάβει καμία από τις άλλες υποδομές που ζητάει η πόλη. Το δεύτερο κορυφαίο σχέδιο που έχει ο δήμαρχος μας, είναι αντί για αθλητικό πάρκο που προτείνουν οι ψαράδες, στη νότια πλευρά της πόλης, να γίνει ένας πύργος παρατήρησης της λιμνοθάλασσας, δίπλα στον φορέα διαχείρισης, πάλι δηλαδή σε άσχετο με την πόλη σημείο και πάλι σε χώρο του φορέα. Τα δε υπόλοιπα χρήματα, να καταλήξουν στο Μουσείο Βάσω Κατράκη, για τις υποδομές που προανέφερα. (αύλειος χώρος και τουαλέτες)
Για ένα Μουσείο, που έχει απαξιώσει την πόλη, για ένα Μουσείο, που η πόλη ΔΥΣΤΥΧΩΣ, το θεωρεί κακρκίνωμά της, για ένα Μουσείο, που το διαχειρίζονται οικογενειακά τρία - τέσσερα άτομα, σαν να ήταν ιδιόκτητο, με την ανοχή (για να μην πω και τις ευλογίες) της προηγούμενης και της νυν δημοτικής αρχής, για ένα Μουσείο για το οποίο η πόλη, δεν είναι διατεθειμένη να πληρώσει ούτε μια δραχμή επιπλέον, θεωρώντας, πως ήδη έχει κοστίσει πάρα πολλά, και πως οι διαχειριστές του, έχουν πάρει ήδη πάρα πολλά χρήματα, χωρίς να δώσουν ΠΟΤΕ, λογαριασμό σε κανέναν για το που κατέληξαν αυτά τα χρήματα.
Έλα όμως που ο δήμαρχος, τα έχει ήδη τάξει τα λεφτά, τα οποία λεφτά όμως, "ξέχασε" πως είναι δικά μας, της πόλης.
Απευθύνονται στην πόλη και η πόλη ήδη αποφάσισε.
Το τεράστιο διακύβευμα λοιπόν που έγραφα στην αρχή, είναι το εξής, ΑΝ ΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ, ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, και χάνεται όχι μόνο το ποσό του 1.1000.000 ευρώ, που αντιστοιχούν στο Αιτωλικό, ΑΛΛΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ 4.500.000.
Και οι ψαράδες, είναι ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ, να αποσυρθούν από το πρόγραμμα εάν δεν εισακουστούν 100% οι προτάσεις τους, τις οποίες στηρίζει το 85% της Αιτωλικιώτικης κοινωνίας.
Εάν ο δήμαρχος επιμείνει ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΕΙΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ, στις προτάσεις του και φυσικά στην χρηματοδότηση του Μουσείου Βάσω Κατράκη, (την οποία ούτε καν συζητούν οι ψαράδες) τότε τα χρήματα θα "πετάξουν" για άλλους προορισμούς.
Το διακύβευμα είναι τεράστιο, κοστίζει 4.500.000 ευρώ και είναι ευθύνη αποκλειστικά του δήμαρχου, αν θα προτάξει ένα εγωιστικό ΕΓΩ, με καταστρεπτικά αποτελέσματα, Ή ΘΑ ΣΥΝΤΑΧΘΕΊ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
Γιατί στην πρώτη περίπτωση, θα είναι υπόλογος όχι μόνο στην κοινωνία του Αιτωλικού, αλλά και στις κοινωνίες του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου
αντίγραφο του πρακτικού της κοινής συνεδρίασης των Φορέων και Συλλόγων της πόλης του Αιτωλικού σχετικά με το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα , "leader αλιείας"
Πρακτικό
Κοινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου
του Σωματείου Ελευθέρων Αλιέων Αιτωλικού ‘’ο Ντολμάς‘’
και των Διοικητικών Συμβουλίων Φορέων και Συλλόγων του Αιτωλικού
Στο Αιτωλικό σήμερα, Τρίτη 8 Μαρτίου 2011, και ώρα 17.00 μμ, στην αίθουσα του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου ‘’το Αιτωλικό‘’, (Σωτηροπούλου 2 – Αιτωλικό), με αφορμή την επικείμενη εκταμίευση των κονδυλίων του Αναπτυξιακού προγράμματος leader Αλιείας, συναντήθηκαν μετά από πρόσκληση του Δ.Σ. του Σωματείου Ελεύθερων Αλιέων Αιτωλικού ‘’Ο Ντολμάς‘’ και πραγματοποίησαν κοινή συνεδρίαση τα Δ.Σ. των Συλλόγων του Αιτωλικού με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: ‘’κοινή πρόταση για την υλοποίηση δράσεων και υποδομών μέσω του παραπάνω προγράμματος‘’.
Παρευρέθησαν τα Δ.Σ των Συλλόγων:1. Σωματείο Ελεύθερων Αλιέων Αιτωλικού ‘’Ο Ντολμάς‘’
2. Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου ‘’ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ‘’
3. Εμπορικού Συλλόγου Αιτωλικού
4. Αθλητικού Γυμναστικού Ομίλου (Α.Γ.Ο.) ‘’Γρηγόρης Λιακατάς‘’
5. Άρη Αιτωλικού
6. Δόξα Αιτωλικού
7. Αθλητικού Ομίλου Καράτε Αιτωλικού
8. Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Λυκείου Αιτωλικού
9. Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Αιτωλικού
10. Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Δημ. Σχολείου Αιτωλικού
11. Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Δημ. Σχολείου Αιτωλικού
12. Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 3ου Δημ. Σχολείου Αιτωλικού
13. Συλλόγου των Εν Αθήναις Αιτωλικιωτών ‘’Γρηγόρης Λιακατάς‘’
Παρευρέθησαν κατόπιν πρόσκλησης που του είχε απευθύνει το σωματείο και με ρόλο παρατηρητή ο Πρόεδρος Δημήτρης Φούντας και ο Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Ακρίδας, του Τοπικού Συμβουλίου Δημοτικής Ενότητας Αιτωλικού
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελεύθερων Αλιέων Αιτωλικού ‘’Ο Ντολμάς‘’, με εισηγητή τον Γραμματέα του κ. Αθανάσιο Τσίντζο, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους σχετικά με Αναπτυξιακό πρόγραμμα «Leader Αλιείας» και τις επιλέξιμες κατηγορίες έργων δημόσιου χαρακτήρα που προβλέπονται από το παραπάνω πρόγραμμα (συν. 1), τα μέλη των Δ.Σ. των παριστάμενων Συλλόγων, αφού αντάλλαξαν απόψεις και συσκέφτηκαν διαλογικά, διαμόρφωσαν τις παρακάτω προτάσεις:
ΔΡΑΣΗ 1η
Μουσείο Αλιευτικής τέχνης και παράδοσης (βάσει της επιλέξιμης κατηγορίας 4)
Προτεινόμενος χώρος: Δημοτικό κτήριο Εξέδρα και ο περιβάλλον χώρος του
Στον παραπάνω χώρο υλοποιείται δράση με την ονομασία ‘’Πολυχώρος Πολιτισμού‘’ που θα περιλαμβάνει τις παρακάτω επιλέξιμες από το πρόγραμμα υποδομές:
• Μουσείο Αλιευτικής τέχνης και παράδοσης
• Αίθουσα εκδηλώσεων με δυνατότητα χρήσης ως θεατρική σκηνή και κινηματογρά-φου
• Χώρος για παιδικές εξωσχολικές δραστηριότητες
• Χώροι για γραφεία Συλλόγων και Φορέων που μέχρι σήμερα δεν στεγάζονται και έχουν έλλειψη χώρου συγκέντρωσης
• Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης
ΔΡΑΣΗ 2η
Πάρκο Αναψυχής και Παρατηρητήριο για τη Λιμνοθάλασσα (βάσει της επιλέξιμης κατηγορίας 1)
Προτεινόμενος χώρος: Παραλιακή ζώνη, πίσω από το Γυμνάσιο Αιτωλικού
Στον παραπάνω χώρο υλοποιείται δράση με την ονομασία ‘’Πάρκο αναψυχής και Αθλητικής Δραστηριότητας‘’ που θα περιλαμβάνει τις παρακάτω επιλέξιμες από το πρόγραμμα υποδομές
• Παρατηρητήριο με πύργο παρατήρησης για τη Λιμνοθάλασσα
• Πάρκο Αθλητισμού - Δημιουργία υποδομών στην ξηρά και στο θαλάσσιο χώρο για τη φιλοξενία χερσαίων και θαλασσίων αθλητικών δραστηριοτήτων
Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι: σχετικά με την πρόταση για τη ΔΡΑΣΗ 1η που αναφέρεται σ’ αυτή την «κοινή πρόταση για την υλοποίηση δράσεων και υποδομών μέσω του προγράμματος Leader Αλιείας», συμπίπτει με την απόφαση 9/2011, του Τοπικού Συμβουλίου Αιτωλικού, προκειμένου να συγκαλέσει σε κοινή συνεδρίαση τους Συλλόγους και φορείς της πόλης, για λήψη κοινής απόφασης για τη χρήση του Δημοτικού κτιρίου «Εξέδρα» (συν. 2).
Για το Σωματείο Ελεύθερων Αλιέων
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Φίλιππας Κατσάρης Αθανάσιος Τσίντζος
Τις παραπάνω προτάσεις για την υλοποίηση των Δράσεων, όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά από την κοινή συνεδρίαση, στηρίζουν καθολικά οι παρακάτω φορείς:
Για τα Δ.Σ. των οι Πρόεδροι:
1. Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου ‘’το Αιτωλικό‘’
Γεώργιος Κομζιάς
2. Εμπορικού Συλλόγου Αιτωλικού
Δημήτριος Κότσαλος
3. Αθλητικού Γυμναστικού Ομίλου (Α.Γ.Ο.) ‘’Γρηγόρης Λιακατάς‘’
Γεώργιος Σωτηρακόπουλος
4. Άρη Αιτωλικού
Αλέκος Σαρλής
5. Δόξα Αιτωλικού
Θεόδωρος Μπότας
6. Αθλητικού Ομίλου Καράτε Αιτωλικού
Φώτιος Βέλλιος (γραμματέας Δ.Σ.)
7. Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Λυκείου Αιτωλικού
Νικολίτσα Χονδρογιάννη
8. Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Αιτωλικού
Φλώρα Τρικαλινού
9. Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Δημ. Σχολείου Αιτωλικού
Ευάγγελος Γαλαγάλας
10. Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Δημ. Σχολείου Αιτωλικού
Κατερίνα Κακούρα
11. Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 3ου Δημ. Σχολείου Αιτωλικού
Χρήστος Κοντοδήμας
12. Συλλόγου των Εν Αθήναις Αιτωλικιωτών ‘’Γρηγόρης Λιακατάς‘’
Μάγδα Βελτσίστα
(από minimastompoukali)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου