Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Λουτσενκο τώρα... Τιμοσένκο ενόψει!

Πίσω από τα σίδερα ο συνεργάτης της Τιμοσένκο, Γιούρι Λούτσενκο
Γράφει ο Γιάννης Νάκος
Σαφές μήνυμα προς την άλλοτε «πριγκήπισσα της Πορτοκαλί Επανά- στασης», τη φιλοδυτική αρχηγό της αντιπολί- τευσης, Γιούλια Τιμόσενκο, έστειλε η κυβέρνηση του φιλορώσου προέδρου της Ουκρανίας, Βίκτωρ Γιανουκόβιτς, η οποία συνέλαβε το στενό συνεργάτη της και πολιτικό σύμμαχό της, Γιούρι Λούτσενκο για κατάχρηση εξουσίας.
Η σύλληψη έγινε λίγες ημέρες μετά την έκδοση κατηγορητηρίου από το ουκρανικό κοινοβούλιο σε βάρος της «όμορφης Γιούλια» για κατάχρηση εξουσίας και διασπάθιση του δημοσίου χρήματος κατά τη θητεία της ως πρωθυπουργός.
Η Τιμόσενκο κατηγορείται επίσης για ιδιοποίηση των χρημάτων που έλαβε η Ουκρανία για την πώληση δικαιωμάτων χρήσης του εθνικού ορίου εκπομπής ρύπων που προβλέπει για κάθε χώρα η συνθήκη του Πρωτοκόλλου του Κιότο για την κλιματική αλλαγή.
Ο Λούτσενκο συνελήφθη από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας ενώ έβγαζε βόλτα το σκύλο του και κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας και συνωμοσία για τον προσπορισμό κρατικών κονδυλίων κατά την εποχή που ήταν μέλος της κυβέρνησης της Τιμόσενκο.
(από elzoni)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails