Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Επεισοδιακή η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου-«σκούπα»

Η νύχτα θα είναι μεγάλη απόψε για τη Βουλή, γιατί η συνεδρίαση θα τελειώσει τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι κόντρες όμως έχουν ξεκινήσει από τώρα.
"Φιμώνετε τη Βουλή"
Ο Πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αριστεράς» Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι με τον τρόπο του κατεπείγοντος, με τον οποίο εισήχθη το νομοσχέδιο στο Κοινοβούλιο, “φιμώνεται” η Βουλή γιατί ο χρόνος που δίνεται προκειμένου να αναπτύξουν τα...
επιχείρημα τους είναι μόνο 8 λεπτά. Μάλιστα, όπως είπε ο Φώτης Κουβέλης, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο υπονομεύει την κοινωνική συνοχή και είναι απαράδεκτο «γιατί δεν μπορούμε να μην μπορούμε να καταθέσουμε τα επιχειρήματα μας».
"Καταθέστε επιτέλους τη δανειακή σύμβαση"
Ο βουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, αφού τόνισε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι ασέβεια στους θεσμούς, υπογράμμισε ότι από το 1984 μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί με το χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος 18 νομοσχέδια του υπουργείου Οικονομικών με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέσα σε 14 μήνες να έχει φέρει στη Βουλή με την ίδια διαδικασία επτά. Κάλεσε μάλιστα τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου να καταθέσει επιτέλους την δανειακή σύμβαση στη Βουλή γιατί κανείς δεν γνωρίζει τι έχει υπογραφεί.
Σύμφωνα με την διαδικασία που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, από τους ανεξάρτητους βουλευτές θα μιλήσουν μόνο η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Φώτης Κουβέλης.
“ Αρνούμαι να σφραγίσω τα φιρμάνια του ΔΝΤ”
Η ανεξάρτητη βουλευτής κατήγγειλε τη διαδικασία του κατεπείγοντος με την οποία αποφάσισε η κυβέρνηση να περάσει το πολυνομοσχέδιο και αποχώρησε από την Ολομέλεια της Βουλής. Η κ. Σακοράφα τόνισε:
“Μετατρέψατε τη βουλή σε σωματείο- σφραγίδα. Αρνούμαι να σφραγίσω τα φιρμάνια του ΔΝΤ. Δεν είμαι υπάλληλος , βουλευτής είμαι. Αρνούμαι να δεχτώ πρακτικές κατοχικού κοινοβουλίου , όπου μιλούν οι εντολείς του ΔΝΤ και φιμώνονται οι εντολοδόχοι του ελληνικού λαού. Αρνούμαι να παραβρεθώ σε αυτήν την παρωδία. Τούτες τις ώρες γράφεται ιστορία. Ιστορία ενδοτισμού από τη μία , αλλά και αντίσταση από την άλλη”.
Κώστας Τζεβελέκος
(από newscode)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails