Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Προς κάθε μορφής και είδους καθάρματα: Τα Blogs δεν θα καταφέρετε να τα φιμώσετε …

Quantcast
Την σκυτάλη στο πόλεμο που έχει ξεκινήσει ενάντια στα μπλογκ το συγκρότημα Αλαφούζου την παίρνει σήμερα από την στήλη του στην εφημερίδα «Καθημερινή» με ένα εμετικό του κείμενο ο Μπάμπης Παπαδημητρίου. (Δεν είναι αυτός ο τύπος το θέμα μας. Πάντως αν κάποιος θέλει να μάθει για το ποιόν του θα βρει ενδιαφέροντα στοιχεία με ένα ψάξιμο στην ‘αναζήτησης’ του «Ριζοσπάστη»).
Για τον βρόμικο ρόλο του συγκροτήματος των ΜΜΕ που ελέγχει ο Αλαφούζος έχουμε κάνει μια... αναλυτική ανάρτηση και δεν θα την επαναλάβουμε. Πολύ πάντως θα θέλαμε να ξέρουμε αν το συγκρότημα Αλαφούζου περιλαμβάνει άτομα όπως αυτά που αναφέρει η φωτογραφία που παραθέτουμε και είναι απ’ την ομογενιακή εφημερίδα της Αμερικής «Καλάμι». Θα θέλαμε επίσης να γνωρίζαμε αν αληθεύει ότι το επιτελικό στέλεχος του συγκροτήματος Αλαφούζου Alexis Παπαχελάς είναι ο μοναδικός έλληνας δημοσιοκάφρος μέλος της λέσχης Μπίλντερμπεργκ, και αν ο ίδιος διαθέτει μετοχές ύψους 1.000.000 ευρώ στο συγκρότημα ΜΜΕ του Αλαφούζου.
Δεν θα ασχοληθούμε με τα όσα ατεκμηρίωτα αναφέρει στο κείμενο του ο
Την σκυτάλη στο πόλεμο που έχει ξεκινήσει ενάντια στα μπλογκ το συγκρότημα Αλαφούζου την παίρνει σήμερα από την στήλη του στην εφημερίδα «Καθημερινή» με ένα εμετικό του κείμενο ο Μπάμπης Παπαδημητρίου. (Δεν είναι αυτός ο τύπος το θέμα μας. Πάντως αν κάποιος θέλει να μάθει για το ποιόν του θα βρει ενδιαφέροντα στοιχεία με ένα ψάξιμο στην ‘αναζήτησης’ του «Ριζοσπάστη»). Για τον βρόμικο ρόλο του συγκροτήματος των ΜΜΕ που ελέγχει ο Αλαφούζος έχουμε κάνει μια αναλυτική ανάρτηση και δεν θα την επαναλάβουμε. Πολύ πάντως θα θέλαμε να ξέρουμε αν το συγκρότημα Αλαφούζου περιλαμβάνει άτομα όπως αυτά που αναφέρει η φωτογραφία που παραθέτουμε και είναι απ’ την ομογενιακή εφημερίδα της Αμερικής «Καλάμι». Θα θέλαμε επίσης να γνωρίζαμε αν αληθεύει ότι το επιτελικό στέλεχος του συγκροτήματος Αλαφούζου Alexis Παπαχελάς είναι ο μοναδικός έλληνας ………..
δημοσιοκάφρος μέλος της λέσχης Μπίλντερμπεργκ, και αν ο ίδιος διαθέτει μετοχές ύψους 1.000.000 ευρώ στο συγκρότημα ΜΜΕ του Αλαφούζου.
Δεν θα ασχοληθούμε με τα όσα ατεκμηρίωτα αναφέρει στο κείμενο του ο Μ. Παπαδημητρίου. Είναι φανερές οι σκοπιμότητες που εξυπηρετούν αυτά τα καταιγιστικά δημοσιεύματα ενάντια στα μπλογκ από το συγκρότημα του Αλαφούζου.
Θα θυμίσουμε μόνο μια περίπτωση που συνέβη πριν μερικά χρόνια στο ίδιο συγκρότημα και είχε σαν αποτέλεσμα την απόλυση του δημοσιογράφου Γ. Δελαστίκ που εργαζόταν εκεί, και αυτή σε συνάρτηση με την δικιά μας ανάρτηση οδηγούν τον αναγνώστη σε ασφαλή συμπεράσματα για τον ρόλο που παίζουν οι μαρκουτσοφόροι υπάλληλοι του Αλαφούζου.
Ηταν 1η Απρίλη που η βδομαδιάτικη εφημερίδα «Πριν» δημοσιεύει ένα ανυπόγραφο σχολιάκι που το τιτλοφορούσε «Διασπορά πρακτόρων». Το κείμενο έγραφε:
“Αναδιατάσσουν τους πράκτορες τους στα ελληνικά ΜΜΕ οι Αμερικανοί, τοποθετώντας τους σε θέσεις κλειδιά τηλεοπτικών σταθμών και πρωτίστως εφημερίδων σ\’ αυτή τη φάση. Τους μετακινούν μεθοδικά από το ένα έντυπο στο άλλο, επιδιώκοντας να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητες προβολής των αμερικανικών θέσεων. Έχοντας πλέον συνειδητοποιήσει ότι οι σχέσεις τους με ορισμένους εκδότες δεν αρκούν για να τους διασφαλίσουν το πέρασμα της αμερικανικής γραμμής και των αρχών που σταδιακά θα διαμορφώσουν μια ελληνική κοινή γνώμη ευνοϊκή προς τις ΗΠΑ, οι Αμερικανοί ασχολούνται μεθοδικά με το να διασπείρουν τους πράκτορές τους στον ευρύτερο δυνατό αριθμό εντύπων, αποφεύγοντας άχρηστες υπερσυγκεντρώσεις ανθρώπων τους σε ορισμένα έντυπα, όσο σημαντικά και αν είναι αυτά.
Το γεγονός ότι το σύνολο σχεδόν των μεγάλων ελληνικών εφημερίδων πολιτικής επιρροής έχει περιέλθει σε φάση «τέλους εποχής» λόγω εξάντλησης των βιολογικών ορίων των περισσότερων παραδοσιακών εκδοτών και λόγω υπέρογκων χρεών, διευκολύνει τα μέγιστα τα σχέδια των Αμερικανών. Αλλαγές κυοφορούνται και στο ιδιοκτησιακό καθεστώς πολλών ΜΜΕ. Κυκλοφορούν ήδη αρκετές φήμες και πληροφορίες για μυστηριώδεις υπεράκτιες εταιρείες που γίνονται κάτοχοι αξιόλογων ποσοστών του μετοχικού κεφαλαίου εταιρειών που κατέχουν ΜΜΕ. Η ουσία είναι πως ο αμερικανικός έλεγχος επί ελληνικών μέσων ενημέρωσης ουδέποτε ήταν τόσο ισχυρός όσο σήμερα, αν πιστέψει κανείς τα όσα λέγονται. Πρόκειται για εξέλιξη με μοιραίες πολιτικές επιπτώσεις”.
Αν και στο κείμενο πουθενά δεν αναφέρετε συγκεκριμένο ΜΜΕ, εδώ ισχύει η λαϊκή ρήση «όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται».
Ο Διευθυντής τότε της «Καθημερινής» Αντώνης Καρκαγιάννης εκτιμώντας ότι « η «Κ», χωρίς να κατονομάζεται αλλά σαφέστατα να υπονοείται, περιγραφόταν περίπου ως εκτροφείο ξένων πρακτόρων, που και αυτοί δεν κατονομάζονταν αλλά σαφώς υπονοούνταν ή «φωτογραφίζονταν», απολύει τον Γ. Δελαστίκ.
Δυστυχώς ο Γ. Δελαστίκ και μετά απ’ αυτή την εξέλιξη δεν προχώρησε να πει τα πράγματα με τα’ όνομα τους και είναι επόμενο. Από ταμείο άλλου μεγαλοκαπιταλιστή –του Μπόμπολα- βρήκε τρόπο να σιτίζεται μετά την απόλυση του από τον Αλαφούζο και ισχύει ότι οι καπιταλιστές ακόμα και αν έχουν αναμεταξύ τους αντιπαραθέσεις αυτές είναι πάντα «ελεγχόμενες». Αρκετά πράγματα απ’ τις δραστηριότητες τους δεν θέλουν με τίποτα να βγαίνουν στην επιφάνεια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails