Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Δεν θα ησυχάσουν αν δεν ανατινάξουν τον πλανήτη!!!

"Ταξίδι στο κέντρο της Γης..!"
"Μία πυρηνική βόμβα και περίπου 100.000 τόνοι λιωμένου σιδήρου αρκούν για να εξασφαλίσουν ένα ταξίδι στο κέντρο της Γης, σε ένα κατάλληλα διαμορφωμένο όχημα με μέγεθος γκρέιπφρουτ. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο David Stevenson από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια, ο οποίος είχε αυτή την πρωτότυπη ιδέα. Όπως δήλωσε ο ίδιος: «Δεν είμαι σίγουρος ότι θα...
δουλέψει.
Ωστόσο το κίνητρο μου είναι να κάνω και άλλους να σκεφθούν ιδέες σαν και αυτές. Πιστεύω ότι δεν έχουμε σκεφθεί αρκετά σχετικά με το πώς μπορούμε να εισχωρήσουμε στο εσωτερικό της Γης .Το σχέδιο του καθηγητή Stevenson περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ρωγμής στο φλοιό της Γης με τη βοήθεια πυρηνικής κεφαλής ή με κάποιον άλλο τρόπο που μπορεί να απελευθερώσει παρόμοια ποσότητα ενέργειας. Στη συνέχεια η ρωγμή θα γεμίσει με τον υγρό σίδηρο μέσα από τον οποίο θα κινείται το μικρό όχημα. Ο σίδηρος, όντας βαρύτερος από τα περιβάλλοντα πετρώματα, θα διευκολύνει την προς τα κάτω Γης μέσα σε λίγες ημέρες. Καθώς το όχημα θα προσεγγίζει τον πυρήνα, θα στέλνει, χρησιμοποιώντας σεισμικά κύματα, πληροφορίες στην επιφάνεια για το πώς είναι φτιαγμένο το εσωτερικό της Γης. Αυτές οι εκπομπές θα είναι είναι ιδιαίτερα ασθενείς και θα ανιχνευθούν από υπερευαίσθητες συσκευές ανίχνευσης βαρυτικών κυμάτων που υπάρχουν στις Η.Π.Α.
Σε περίπτωση που μια τέτοια συνταρακτική αποστολή πραγματοποιηθεί με επιτυχία, θα δώσει απαντήσεις σε θεμελιώδη ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί ο πλανήτης. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του καθηγητή Stevenson: «Ίσως μάθουμε πράγματα για τη σύνθεση του πυρήνα και τη θερμοκρασία του, τον τρόπο με τον οποίο σχηματίστηκε ο πλανήτης, τον τρόπο που διαχωρίστηκε ο υγρός πυρήνας από τον στερεό μανδύα, καθώς και το πώς σχηματίστηκε το μαγνητικό πεδίο της Γης».
strangeactivities"
(από troktiko)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails