Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Για τέλειο σώμα:...δοκιμάστε στριπτίζ!!!

Τις προηγούμενες δεκαετίες η αεροβική ήταν η αγαπημένη άσκηση των γυναικών που επιδίωκαν να χάσουν βάρος, να αποκτήσουν σφιχτό σώμα και να εκτονώσουν την ενέργειά τους χορεύοντας. Σήμερα τις ρυθμικές ασκήσεις μετά μουσικής έρχονται να αντικαταστήσουν τα σέξι λικνίσματα, αφού αντί της αεροβικής οι νέες γυναίκες επιλέγουν πλέον τον χορό σε στύλο ή, αν προτιμάτε, το lap-dancing.
Οπως αποκαλύπτουν οι ειδικοί, ο σέξι χορός αποτελεί ένα καλό κίνητρο άσκησης σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την καθιστική ζωή. «Αποτελεί μια υπέροχη άσκηση. Η δική μου γενιά έκανε πολλή αεροβική» λέει η...
Ντόνα Σάιρους από την αμερικανική αλυσίδα κέντρων υγείας και ευεξίας «Crunch», η οποία διανύει την πέμπτη δεκαετία της ζωής της και διευθύνει σέξι προγράμματα γυμναστικής, εμπνευσμένα από την ταινία «Στριπτίζ» με πρωταγωνίστρια την Ντέμι Μουρ. «Σήμερα οι εικοσάρες αναζητούν διαφορετικούς τρόπους για να ασκούνται. Τους ενδιαφέρει να γυμνάζονται εκφράζοντας παράλληλα τη σεξουαλικότητά τους».
Σε σωματικό επίπεδο ο σέξι χορός δυναμώνει το πάνω μέρος του κορμού, αφού οι γυναίκες πρέπει αρκετές στιγμές να συγκρατούν όλο το βάρος του σώματός τους με τα χέρια. Εξίσου όμως γυμνάζεται και το κάτω μέρος του κορμού, αφού αυτό συμβάλλει για την «αναρρίχηση» πάνω στον στύλο. Οπως εξηγούν οι ειδικοί, τόσο το lap-dancing όσο και ο χορός της κοιλιάς έχουν σημαντικά αερόβια οφέλη, αφού βελτιώνουν σημαντικά τη λειτουργία της καρδιάς, ενώ την ίδια στιγμή συμβάλλουν και στην καλύτερη στάση του σώματος.
Πολύτιμες αποδεικνύονται οι εν λόγω ασκήσεις και σε ψυχολογικό επίπεδο. Τα σέξι λικνίσματα τονώνουν την αυτοπεποίθηση κάνοντας τις γυναίκες να αποχωρούν από την αίθουσα γυμναστικής νιώθοντας πιο… θηλυκές. Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι αν και πρόκειται για διασκεδαστικούς χορούς, παρ’ όλα αυτά είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί σε ό,τι αφορά την κατανάλωση ενέργειας. Κατά τη διάρκεια ενός ωριαίου προγράμματος καίγονται εκατοντάδες θερμίδες, με αποτέλεσμα να ευνοείται η απώλεια βάρους.
της Αφροδίτης Ραυτοπούλου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails