Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Ποιο είναι το κατάλληλο κρασί για τα εδέσματά σας;

Είναι πολλές φορές που δεν ξέρετε ποιο είναι το σωστό κρασί για να συνοδέψετε τα φαγητά σας...
Διαβάστε τις λύσεις για να εντυπωσιάζετε κάθε φορά που έχετε καλεσμένους αλλά και να ταιριάξετε γευστικά τα εδέσματά σας με το κρασί που βγάζετε στο τραπέζι!
Όταν το φαγητό σας είναι ζυμαρικά: ταιριάζει ένα ελαφρύ κόκκινο.
Με ψητό κοτόπουλο: ένα ελαφρύ λευκό ή ελαφρύ κόκκινο.
Με σούπα: ένα ελαφρύ κόκκινο και με την ψαρόσουπα ένα ελαφρύ λευκό
Με τα καυτερά: ταιριάζει το ροζέ.
Με τα "βαριά" κρέατα, όπως το "κυνήγι": ένα κόκκινο με έντονο χαρακτήρα....
Με τα κρασάτα: πιείτε το ίδιο κρασί που χρησιμοποιήθηκε για τη σάλτσα
Με τα ψάρια: ένα λευκό κρασί
Με τα τα καπνιστά ψάρια: ένα λευκό ξηρό δυνατό
Με τα φουα γκρα: Sauternes γλυκό ή σαμπάνια...
Με στρείδια και οστρακοειδή: ξηρό λευκό μυρωδάτο
Με το χαβιάρι: σαμπάνια ή ξηρό λευκό δυνατό
Με αλλαντικά: κόκκινο ελαφρύ
Με τα τυριά: όλα τα δυνατά κόκκινα, τα κατσικίσια τυριά και με λευκό ενώ το ροκφόρ με γλυκό
Με τις σαλάτες: καλό είναι να το αποφύγετε κυρίως αν έχουν ξύδι το οποίο "σκοτώνει" το κρασί.
Με τα γλυκά: σαμπάνια ή γλυκό λευκό.

(από newsit.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails