Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Δύο εκρηκτικές αποκαλύψεις έκανε χτες στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα, ο Γιώργος Αδαλής

Δείτεο το βίντεο από το σημείο 74:30 (1:14:30) και θα καταλάβετε
Γράφει η Εύα Σερκίζη
Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα εκπομπή για τα Εθνικά Θέματα της χώρας, στο newsbomb.gr, στην εκπομπή του κ.Κώστα Χαρδαβέλλα "ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ", έκανε παρέμβαση ο διαχειριστής των AegeanTimes.gr κ.Γιώργος Αδαλής, την Πέμπτη το βράδυ. Στην παρέμβασή του, αποκάλυψε σωρεία ερευνών από πετρελαϊκές εταιρίες στο...
Αιγαίο (TRITON, MOL και UNION TEXAS), που ενώ έχουν πραγματοποιηθεί από το 1963 και μετά, το επίσημο ελληνικό κράτος, δεν γνωρίζει σήμερα τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών!

Μάλιστα επεσήμανε ότι κατά την διάρκεια της μεγάλης δημοσιογραφικής έρευνας των aegeantimes στις αρχές της δεκαετίας του 2000, συνάντησαν τεράστιες δυσκολίες στην εξεύρεση τέτοιων στοιχείων από το Ελληνικό Κράτος, ενώ για ένα μεγάλο κοίτασμα στην περιοχή των Ιμίων, αποκάλυψε για πρώτη φορά στην εκπομπή του κ.Χαρδαβέλα, ότι τα στοιχεία τα βρέθηκαν από δύο Γάλλους μεταπτυχιακούς φοιτητές!!!

Ειδικά για τα κοιτάσματα πετρελαίου στο Αιγαίο, έθεσε ένα άλλο ζήτημα, που έχει σχέση με την «ελεεινή» όπως την αποκάλεσε μέθοδο της «χρησικτησίας», με την οποία το Ελληνικό κράτος έχει παραχωρήσει είτε για 40 είτε για 90 χρόνια, μεγάλες περιοχές του Αιγαίου, σε ξένες εταιρίες με σκοπό την διενέργεια ερευνών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων! Το ερώτημα του κ.Αδαλή, ήταν προς πάσα αρμόδια Αρχή και ήταν άκρως ενδιαφέρον: «Υπάρχει σήμερα εν έτη 2012 σε ισχύ κάποιο τέτοιο συμβόλαιο χρησικτησίας προς ξένες εταιρίες στο Αιγαίο»;;
Πραγματικά έχει τεράστιο ενδιαφέρον, να απαντήσει η επόμενη Κυβέρνηση σε αυτό το ερώτημα, διότι θα προκύψουν πάρα πολλά ζητήματα αν η απάντηση είναι θετική!!!
Τέλος, ο κ.Αδαλής, αναφέρθηκε σε μια άλλη διάσταση του ζητήματος της ΑΟΖ την οποία και ακούσαμε για πρώτη φορά. Συγκεκριμένα, αποκάλυψε ότι οι εταιρείες που σήμερα ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών της Τραπέζης Ελλάδος (προφανώς αναφερόμενος στην BlackRock και τη Neuberger Berman των Ρόθτσιλντ) έχουν προχωρήσει σε σύναψη συμφωνίας με τους Τούρκους για εξόρυξη πετρελαίου στην Κατεχόμενη Κύπρο.
Πρόκειται για τη συμφωνία της SHELL με τους Τούρκους, την οποία πρώτοι είχαμε αποκαλύψει στο Ελληνικό διαδικτυακό κοινό και αρκετοί συνεργάτες μας έχουν αρθρογραφήσει για το ζήτημα αυτό! Ο κ.Αδαλής όμως, αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν αυτοί που σήμερα ελέγχουν την ΤτΕ να μας επιτρέψουν στην ουσία να ανακηρύξουμε ΑΟΖ, όταν τα συμφέροντά τους για τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων, βρίσκονται στην Τουρκία και στην Κατεχόμενη Κύπρο, μέσω της Shell, η οποία ελέγχεται πλήρως από τις δύο τράπεζες των Ρόθτσιλντ!
Η παρέμβαση του κ.Αδαλή ξεκινά στο σημείο 74:30 (1:14:30) του βίντεο της εκπομπής "ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ" του Κώστα Χαρδαβέλλα.

(από aegeantimes)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails