Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

Ούτε 100 ευρώ δεν έχουν σε καταθέσεις οι Ελληνες! Ιδού η προβοκάτσια κατά του ΣΥΡΙΖΑ.!

Ποιες καταθέσεις ρε λαμόγια ! Ουτε 100 ευρώ δεν έχουν οι Ελληνες στις τράπεζες ! Και βέβαια ούτε ευρώ στις τσέπες τους
Εμείς σας το γράφαμε από την προηγούμενη των εκλογών οτι θα παίξει πολύ το θέμα καταθέσεων με το που θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα. Και επιβεβαιωθήκαμε και απο την σπέκουλα που έγινε με την διαστρέβλωση των δηλώσεων Στρατούλη. Δείτε και την ωμή αλήθεια
"Oι Έλληνες αποταμιευτές / καταθέτες δεν έχουν πια λεφτά στην τράπεζα ούτε για τα...
τσιγάρα τους! Τα στοιχεία από τις εμπορικές τράπεζες της χώρας είναι αποκαλυπτικά: Ο μέσος όρος του ύψους κατάθεσης ταμιευτηρίου φθάνει τα 1700 ευρώ (ο μεγαλύτερος πληθυσμός κατέχει κατά μέσο όρο 100 ευρώ), ενώ στις….
προθεσμιακές τα πολλά «κεφάλια», όπως λένε χαρακτηριστικά οι τραπεζίτες, με δυο λόγια η πλειοψηφία των καταθετών, κατέχουν ως 20.000 ευρώ με ταβάνι τα 40.000 χιλιάδες.
Αυτό είναι το μέσο προφίλ των Ελλήνων καταθετών ή αλλιώς των «νοικοκυραίων» όπως τους αποκαλούν, σύμφωνα με αξιόπιστα στοιχεία από ιδιωτική τράπεζα. Με άλλα λόγια από τον Ιούνιο του 2011 οι Έλληνες τρώνε από τα έτοιμα και έφθασαν να έχουν λογαριασμούς έως 1700 ευρώ στο ταμιευτήριο και προθεσμιακές έως 20 χιλιάδες.
Σύμφωνα επίσης με αξιόπιστες πληροφορίες, το 50% των λογαριασμών ταμιευτηρίου αντιπροσωπεύουν μικρά ποσά, έως 20 χιλ. ευρώ, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις το ποσοστό φθάνει έως και το 75% !! Με λίγα λόγια από τα 161 δισ. ευρώ του συνόλου των καταθέσεων, τα 80 δισ. ευρώ αφορούν στους μεσαίους καταθέτες, την «ραχοκοκαλιά» στην οποία στηρίζονται οι τράπεζες.
Επιπλέον, όπως τονίζει εύστοχα στο protothema.gr ανώτατο στέλεχος της λιανικής τραπεζικής, το «κλειδί» της … ζαλάδας που προκλήθηκε από τις τοποθετήσεις πολιτικών στελεχών είναι εξαιρετικά απλό:
Ο καθένας θεωρεί ως αξία αυτό που κατέχει ανάλογα με την δυναμικότητα του. Δηλαδή ένας που κατέχει 500 ευρώ κατάθεση τα θεωρεί σημαντικά, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που τα θεωρεί ένας άλλος καταθέτης που έχει 1 εκατ. ευρώ….'
(από dete, olympia, dinatos)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails