Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ο εμπορικός σύλλογος Μεσολογγίου στις Βρυξέλες.

Αντιπρόσωποι του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι. Π. Μεσολογγίου βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες ύστερα από επίσημη πρόσκληση της Ευρωβουλευτού και αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κας Άννυς Ποδηματά και μετά από τη μεσολάβηση της Βουλευτού νομού Αιτωλ/νίας κας Σοφίας Γιαννακά. Συναντήθηκαν με τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών, Ευρωβουλευτή κ. Δημήτρη Δρούτσα και με άλλους επίσημους και αρμόδιους φορείς με κύριο θέμα συζήτησης την...
αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνδυασμό με την τουριστική προσέλκυση ευρωπαίων πολιτών στην ευρύτερη περιοχή της Ι. Π. Μεσολογγίου.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οργανώθηκε από τα μέλη του συλλόγου εκδήλωση στην επιχείρηση των συμπολιτών μας Κώστα και Γιάννη Βλαχογιάννη, με κύριους προσκεκλημένους Έλληνες που κατέχουν θεσμικές θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο με στόχο την παρουσίαση και προώθηση του αυγοτάραχου Μεσολογγίου - Αιτωλικού. Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Εμπορικός Ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βέλγιο κ. Παντελής Γκάσσιος, ο Εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου στις Βρυξέλλες κ. Παναγιώτης Γρέδης, ο Πρόεδρος του Ελληνοβελγικού Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Ακριτίδης, ο Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Εκτιμητής Γεωργικών Προγραμμάτων κ. Χρήστος Καραβίτης, ο Εκδότης και Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βελγίου κ. Ιωάννης Δήμας και τέλος ο Διευθυντής Έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Παναγιώτης Μπαλαμπάνης.
Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος, πιστός στις θέσεις του για την ενεργοποίηση κάθε δυνατού πολιτικού και επιστημονικού φορέα εντός και εκτός συνόρων με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης του Μεσολογγίου, αιτήθηκε την έμπρακτη βοήθεια και δέσμευση για ενεργή παρουσία και συμμετοχή των Ελλήνων φορέων των Βρυξελλών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην αποκόμιση Ευρωπαϊκών Χρηματοδοτικών Εργαλείων - τα οποία θα αποτελέσουν πολύτιμο αρωγό σε αυτή την προσπάθεια αναγέννησης της πόλης μας.
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού οι αντιπρόσωποι του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου συναντήθηκαν - εκτός προγράμματος - και με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο συζητήθηκαν διάφορα θέματα σχετικά με τα πολιτικά - οικονομικά δρώμενα της χώρας αλλά και τις δυνατότητες μεγαλύτερης στήριξης του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και ειδικότερα της πόλης του Μεσολογγίου.
Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι. Π. Μεσολογγίου θα συνεχίσει την προσπάθεια ενεργοποίησης όλων εκείνων των δυνάμεων που μπορούν να συμβάλλουν στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η περιοχή μας. Σε συνεργασία με την ΑΝΑΙΤ ΑΕ θα προωθήσει συγκεκριμένες μελέτες και προτάσεις αξιοποίησης τόσο του φυσικού πλούτου της περιοχής μας όσο και επιχειρηματικών πρωτοβουλιών που θα πρέπει να λάβουν χώρα προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές προσέλκυσης επισκεπτών. Για το λόγο αυτό η προσπάθεια θα πρέπει να είναι συντονισμένη τόσο από το Δήμο Μεσολογγίου όσο και από τα υπόλοιπα θεσμικά τοπικά όργανα.
Μέλη της αποστολής ήταν :
Σπυρόπουλος Βασίλης, Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου
Πασιόπουλος Κωνσταντίνος, Αντιπρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου
Κασσαβέτης Γιώργος, Δημοτικός Σύμβουλος Μεσολογγίου
Μουρκούσης Γιώργος, Εκδότης Εφημερίδας Συμπολιτεία
Τρικαλινός Ζαφείρης, Επιχειρηματίας
Κουρκουμέλης Γιάννης, Επιχειρηματίας
Παπαχρήστος Θάνος, Επιχειρηματίας
Διαμαντόπουλος Σπύρος, σύμβουλος Συλλόγου σε ευρωπαϊκά προγράμματα - ΑΝΑΙΤ ΑΕ
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails