Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Συναγερμός στην ΟΝΝΕΔ Αιτωλ/νιας...

 
Σε συναγερμό τέθηκε από χθες η ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας μετά το δημοσίευμα του AgrinioNet Πρόεδρος της Τ.Ε. Αιτωλικού εργάζεται στο γραφείο βουλευτή. Από τη στιγμή που το θέμα δημοσιεύτηκε, ουκ ολίγα γράφτηκαν και ειπώθηκαν, για το αν είναι πολιτικά και ηθικά νόμιμο ένα κομματικό στέλεχος να προσφέρει τις υπηρεσίες του, στο γραφείο ενός βουλευτή ή ενός πολιτευτή, σε βάρος των υπολοίπων στις...
επικείμενες εκλογές. Το θέμα φαίνεται πως πήρε στην πλάτη του ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Θανάσης Μαυρομμάτης ο οποίος έστειλε στο AgrinioNet και την υπογράφουσα επιστολή στην οποία καταδεικνύεται ανάμεσα στα άλλα η μεγάλη κομματική αντιπαράθεση που μέχρι πρότινος ψιθυρίζονταν ότι υπήρχε μεταξύ ΟΝΝΕΔ και ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας.
Στην επιστολή του ο κ. Μαυρομμάτης σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσει ίσως το κοινό από το πολιτικό θέμα του προέκυψε, έσπευσε να απαντήσει πως από το AgrinioNet «προσβάλλεται βάναυσα πολιτικά και ηθικά μια ενεργή ΟΝΝΕΔίτισσα που έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην αναδιοργάνωση της μέχρις πρότινος ανύπαρκτης ΟΝΝΕΔ». Για ποιο λόγο προσβάλλεται μια ΟΝΝΕΔΙΤΙΣΣΑ κ. Μαυρομμάτη; Επειδή είναι πρόεδρος της ανενεργής ΔΗΜ. ΤΟ Αιτωλικού και ταμίας της ΟΝΝΕΔ; Σε επικοινωνία μας με τον αντιπρόεδρο της ΟΝΝΕΔ κ. Κων/νο Κατσφάδο ρωτήσαμε εάν ένα μέλος της ΟΝΝΕΔ μπορεί να είναι παράλληλα και πρόεδρος ΔΗΜΤΟ μας απάντησε «δεν γίνεται να είναι και στους μικρούς και στους μεγάλους. Αυτόματα δεν είναι στην ΟΝΝΕΔ», ενώ τόνισε «πάνω από όλα το κόμμα» σχετικά με το αν είναι πολιτικά ορθό να εργάζεται σε γραφείο βουλευτή του νομού της. Ερωτηθείς επίσης εάν υπάρχει κάποια οργανωτική οδηγία για το αν κάποιος ΟΝΝΕΔΙΤΗΣ ή κάποιο κομματικό μέλος,, μπορεί να εργάζεται έστω και εθελοντικά σε κάποιο πολιτικό γραφείο είπε «αυτό εναπόκειται στο κάθε κομματικό στέλεχος». Ερωτηθείς εάν είναι πολιτικά ηθικό ξεκαθάρισε ότι συμφωνεί με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας στο ότι είναι θέμα πολιτικής ηθικής. Ο κ. Κατσαφάδος ρωτήθηκε εάν κομματικά στελέχη πρέπει να εργάζονται ακόμη και εθελοντικά αποκλειστικά σε πολιτικά γραφεία είπε « πάνω από όλα τα κόμμα. Πρώτα το κόμμα και μετά η επιλογή προσώπου». Αυτό που ξεκαθάρισε πάντως είναι «όποιος είναι στην ΟΝΝΕΔ και μεταπηδήσει στο κόμμα, παύει να είναι στην ΟΝΝΕΔ». Σε μια ακόμη επικοινωνία μας αυτή τη φορά με τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ κ. Παπαμιμίκο ξεκαθάρισε ότι «τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ πρώτα κοιτάνε την ΟΝΝΕΔ και μετά το κόμμα». Άρα ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Αιτωλικού θα πρέπει να ξεκαθαρίσει που ανήκει τελικά. Στην ΟΝΝΕΔ ή στο κόμμα; Παραμένει ΟΝΝΕΔΙΤΙΣΣΑ ή αφού είναι πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Αιτωλικού δεν ανήκει στην ΟΝΝΕΔ; Στο ερώτημα αυτό καλείται να απαντήσει ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας κ. Μαυρομμάτης.
Η ΔΗΜΤΟ Αιτωλικού είναι τελικά ή όχι ανενεργή; Παραιτήθηκε ή όχι για λόγους δεοντολογικούς η πρόεδρος; Στην επιστολή του ο κ. Μαυρομμάτης αναφέρει «Με χαρά το τελευταίο διάστημα τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ Αιτ/νίας που την απαρτίζουν και το συμβούλιο αυτής, δέχονται πιέσεις από βουλευτές και πολιτευτές, ώστε να ενταχθούν στο δυναμικό τους. Αυτό μαρτυρά και το επίπεδο των στελεχών που απαρτίζουν την ΟΝΝΕΔ. Σας απαντώ λοιπόν με σιγουριά ότι κανένα από τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ δεν εργάζεται με αμοιβή σε πολιτικά γραφεία. Οι βουλευτές και οι πολιτευτές του νομού αναγνωρίζουν στο πρόσωπο μας τις ικανότητες και τις δυνατότητες μας και μας θέλουν δίπλα τους. Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα στελεχών της ΟΝΝΕΔ που συμβάλλουν στην προσπάθεια βουλευτών και πολιτευτών και κρούσεις σε άλλα στελέχη, όπως και σε μένα τον ίδιο». Εμείς κ. Μαυρομμάτη σας ερωτούμε βάζετε πρώτα την ΟΝΝΕΔ και τη Ν.Δ και μετά τις πολιτικές σας επιλογές ή όχι; Μήπως προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες τους τα μέλη της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας σε συγκεκριμένα πρόσωπα στις επικείμενες εκλογές δεν θα τους στηρίξουν κιόλας σε βάρος άλλων υποψηφίων;
Το να επιλέγουν τα μέλη σας το πρόσωπο που επιθυμούν να βοηθήσουν είναι δικό τους θέμα. Το ζήτημα είναι αν είναι δίκαιο πολιτικά για όλους αυτούς που διαμαρτύρονται. Μήπως υπάρχει κίνδυνος επηρεασμού ή κατεύθυνσης ψήφων σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα;
Με ποιο τρόπο συμβάλλουν τα στελέχη σας στην ΟΝΝΕΔ και στη ΝΔ, όταν εργάζονται σε συγκεκριμένα πολιτικά γραφεία, ακόμη και αμισθί;
Στην επιστολή του ο κ. Μαυρομμάτης αναφέρει επίσης «Μετά λύπης μου βλέπω πως επικεντρώνετε το ενδιαφέρον σας ατομικά στην πρόεδρο της ΔΗΜ. Τ.Ο Αιτωλικού και ταμία της ΟΝΝΕΔ Αιτ/νίας, που η συνεισφορά της τόσο στην ΟΝΝΕΔ όσο και στη ΔΗΜ.Τ.Ο είναι παραπάνω από σημαντική και γνωστή σε όλους. Ελπίζω το δημοσίευμα σας να μην υποκρύπτει άλλες σκοπιμότητες». Το AgrinioNet κ. Μαυρομάτη δεν έχει προσωπικά με την πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Αιτωλικού και ταμία της ΟΝΝΕΔ. Προχωρήσαμε σε ρεπορτάζ και μετά από έρευνα αναφερθήκαμε στην πρόεδρο. Μήπως όμως κ. Μαυρομμάτη υπάρχει κι άλλο μέλος σας που κι αυτό εργάζεται σε συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο στο Αγρίνιο;
Με την επιστολή του προέδρου της ΟΝΝΕΔ όμως γίνεται γνωστό ότι ανάμεσα στις δυο οργανώσεις της Ν.Δ στο νομό υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς από τα γραφόμενα του κ. Μαυρομμάτη που με την ευκαιρία της επιστολής σε μας επιτίθεται στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Κώστα Σύρρο αναφέροντας «Όσο για τον ΄΄πολυαγαπημένο΄΄ μας πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. ο οποίος έχει καταφέρει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να απομακρύνει ιστορικά στελέχη του κόμματος με την συμπεριφορά του και την νοοτροπία του, να σας θυμίσω πως έχει αδρανοποιήσει τα όργανα της ΝΟ.Δ.Ε και έχει φέρει απέναντι του το μεγαλύτερο ποσοστό των εκλεγμένων στελεχών. Σας θυμίζω επίσης το πρόσφατο φιάσκο με την ΔΗΜ.Τ.Ο.Αγρινίου. Ο κ. Σύρρος αντί να προστατεύσει και να αγκαλιάσει τα στελέχη και ιδιαιτέρως την νεολαία του κόμματος, τα απομακρύνει».
Το συμπέρασμα που θα μπορούσε λοιπόν κάποιος αβίαστα να βγάλει διαβάζοντας την επιστολή είναι πως δεν υπάρχει ενότητα ανάμεσα στις δυο οργανώσεις την ώρα που η Ν.Δ κεντρικά επιθυμεί να πάει ενωμένη στις εκλογές που έρχονται.
Όταν εσείς κ. Μαυρομμάτη αναφέρεστε με τέτοιο τρόπο στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Σύρρο χαρακτηρίζοντας τον ως «πολυαγαπημένο», με ποιο τρόπο θα επέλθει η ενότητα; Φυσικά αυτή την αντιπαράθεση το AgrinioNet δεν θα την ακολουθήσει.
Τέλος σχετικά με την διάθεση του κ.Μαυρομμάτη να μας νουθετήσει αναφέροντας «Όσο για τα ερωτήματά σας μην εκτίθεστε αν δεν έχετε συγκεκριμένα στοιχεία και μην παρασύρεστε από αυτούς που συνεχώς το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι μικροπολιτική», ας μάθει ότι τον ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον του και του θυμίζουμε τη ρήση που λέει «Σώπα συ να κρίνω γω, σήκω συ να κάτσω γω».
Ακολουθεί η επιστολή

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ AGRINIONET
Αγαπητή κ. Λαοπόδη
Γνωρίζεται τη βαθιά εκτίμηση μου στο πρόσωπο σας και την εγκυρότητα σας ως δημοσιογράφος. Με αναγκάζεται όμως να μπω στη διαδικασία να απαντήσω, αφού προσβάλλεται βάναυσα πολιτικά και ηθικά μια ενεργή ΟΝΝΕΔίτισσα που έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην αναδιοργάνωση της μέχρις πρότινος ανύπαρκτης ΟΝΝΕΔ.
Με χαρά το τελευταίο διάστημα τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ Αιτ/νίας που την απαρτίζουν και το συμβούλιο αυτής, δέχονται πιέσεις από βουλευτές και πολιτευτές, ώστε να ενταχθούν στο δυναμικό τους. Αυτό μαρτυρά και το επίπεδο των στελεχών που απαρτίζουν την ΟΝΝΕΔ. Σας απαντώ λοιπόν με σιγουριά ότι κανένα από τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ δεν εργάζεται με αμοιβή σε πολιτικά γραφεία. Οι βουλευτές και οι πολιτευτές του νομού αναγνωρίζουν στο πρόσωπο μας τις ικανότητες και τις δυνατότητες μας και μας θέλουν δίπλα τους. Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα στελεχών της ΟΝΝΕΔ που συμβάλλουν στην προσπάθεια βουλευτών και πολιτευτών και κρούσεις σε άλλα στελέχη, όπως και σε μένα τον ίδιο.
Μετά λύπης μου βλέπω πως επικεντρώνετε το ενδιαφέρον σας ατομικά στην πρόεδρο της ΔΗΜ. Τ.Ο Αιτωλικού και ταμία της ΟΝΝΕΔ Αιτ/νίας, που η συνεισφορά της τόσο στην ΟΝΝΕΔ όσο και στη ΔΗΜ.Τ.Ο είναι παραπάνω από σημαντική και γνωστή σε όλους. Ελπίζω το δημοσίευμα σας να μην υποκρύπτει άλλες σκοπιμότητες.
Όσο για τον ΄΄πολυαγαπημένο΄΄ μας πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. ο οποίος έχει καταφέρει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να απομακρύνει ιστορικά στελέχη του κόμματος με την συμπεριφορά του και την νοοτροπία του, να σας θυμίσω πως έχει αδρανοποιήσει τα όργανα της ΝΟ.Δ.Ε και έχει φέρει απέναντι του το μεγαλύτερο ποσοστό των εκλεγμένων στελεχών. Σας θυμίζω επίσης το πρόσφατο φιάσκο με την ΔΗΜ.Τ.Ο.Αγρινίου. Ο κ. Σύρρος αντί να προστατεύσει και να αγκαλιάσει τα στελέχη και ιδιαιτέρως την νεολαία του κόμματος, τα απομακρύνει.
Όσο για τα ερωτήματά σας μην εκτίθεστε αν δεν έχετε συγκεκριμένα στοιχεία και μην παρασύρεστε από αυτούς που συνεχώς το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι μικροπολιτική.
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αιτωλ/νίας
Μαυρομμάτης Αθανάσιος
(από agrinionet)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails