Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

«ΜΑΖΙ να κατεβάσουμε τη σημαία της αυθαιρεσίας!...» (βίντεο)

Του Γιώργου Νικολαΐδη
ΗΤΑΝ  η απάντηση του Μανώλη Γλέζου στην ερώτηση-ευχή κάποιου απ’ το πολυπληθές ακροατήριο, που τον προέτρεψε να κατεβάσει ο ΙΔΙΟΣ, για μια φορά ακόμη, την μισητή τωρινή «σημαία» της  κατάντιας που ντροπιάζει την σημερινή Ελλάδα. Και η αίθουσα πνίγηκε στο...
χειροκρότημα.
ΑΝΘΡΩΠΟΙ κάθε ηλικίας από γειτονικές πόλεις και χωριά, χθες (4.3.12), και η αίθουσα ΚΑΠΠΑ της Περαίας (αφιλοκερδώς προσφερθείσα) κατάμεστη από κόσμο, που ανησυχεί για το παρόν και το μέλλον του.
Την εκδήλωση διοργάνωσε η  «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Δ. ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ», με καλεσμένους εισηγητές τον  Μανώλη Γλέζο (θέμα: Νέα κατοχή-νέα αντίσταση) και τον καθηγητή εργατικού Δικαίου Άρη Καζάκo με θέμα: Η εργασία μετά το μνημόνιο.
Ο κόσμος συγκινήθηκε ακούγοντας τον ήρωα της Εθνικής μας Αντίστασης να αφηγείται εμβόλιμα κατά την ανάλυση της τραγικής πραγματικότητας στην χώρας μας και  στιγμιότυπα απ’ τη ζωή του γεμάτη κυνηγητό, εξορίες και διώξεις.
 Ο κ. Καζάκος, με λόγο ήρεμο, πειστικό και τεκμηριωμένο επιστημονικά και ιστορικά,
με καταληπτά  και διδακτικότατα (αληθινά) παραδείγματα, έδωσε στον κόσμο να καταλάβει τη δύναμη του «ΟΧΙ» που μπορούμε όλοι να βροντοφωνάξουμε, στις δύσκολες καταστάσεις που αγγίζουν  την ομαδική και προσωπική μας επιβίωση, ευτυχία και ύπαρξή μας.
Ένα «ΟΧΙ» που αποτελεί από μόνο του ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ.
ΑΠ’ την εκδήλωση δεν έλειψαν και οι «φορτισμένες» στιγμές. Η παρέμβαση του κ. Κώστα Ζουράρη με…μπηχτές για τον ΣΥΡΙΖΑ «φόρτισαν» για λίγο το κλίμα. Η αίθουσα αναστατώθηκε και ο ομιλητής διέκοψε απότομα την παρέμβασή του, μιας και κάποιοι δεν θέλησαν επ’ ουδενί να ακούσουν την άποψή του! “Γιατί” άραγε;
ΚΑΙ, βέβαια, η πανάξια, κατά τα άλλα, οργανωτική επιτροπή οφείλει να μεριμνήσει και μάλιστα ΑΥΣΤΗΡΑ,  ώστε να ακούγονται ΟΛΕΣ οι απόψεις, δημοκρατικά και χωρίς διαμαρτυρίες, σε αντίστοιχες μελλοντικές της διοργανώσεις για να συνεχίσει να είναι και πραγματικά ανεξάρτητη ( όπως είναι μέχρι τώρα).
Οι ομιλητές απάντησαν σε (πολλές) ερωτήσεις ακροατών που περίμεναν μια καλή κουβέντα συμπαράστασης, με πρόδηλα τα αισθήματα αγανάκτησης και ανησυχίας για τα τεκταινόμενα που διαγράφουν το τραγικό σήμερα και προδιαγράφουν το ζοφερό αύριο.  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails