Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Δραστηριότητες του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλοακαρνανίας.

Συνεδρίασε στις 7-3-2012 η Λιμενική Επιτροπή του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλ/νίας. Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για τη διαδικασία έγκρισης της νέας χωροθέτησης της Μαρίνας Μεσολογγίου και για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε με τον αρμόδιο Υφυπουργό Πολιτισμού – Τουρισμού κ. Αλιβιζάτο. Επίσης για τα ζητήματα παραχώρησης στους Δήμους ακινήτων του ΕΟΤ, για το πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας και την...
χωροθέτηση – χαρακτηρισμό τουριστικών λιμένων στην Αιτωλ/νία.
Μεταξύ των άλλων θεμάτων συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω:
1. Εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός έτους 2011.
2. Δόθηκε η κατ’ αρχήν σύμφωνη γνώμη του Λιμενικού Ταμείου για παραχώρηση χώρου στον Δήμο Μεσολογγίου στην Δημοτική Ενότητα Αιτωλικού, προκειμένου να υποβληθεί πρόταση στο LEADER Αλιείας, για δημιουργία χώρου αναψυχής, περιπάτου και παρατηρητηρίου πίσω από τα σχολεία του Αιτωλικού.
3. Αποφάσισε την προκήρυξη δημοπρασίας στην θέση «ΑΓΑΛΜΑ» Δημοτικής Ενότητας Αιτωλικού με όρους και διαδικασίες που θα περιληφθούν στην σχετική διακήρυξη.
4. Έλαβε αποφάσεις για παρεμβάσεις στο λιμάνι Μεσολογγίου όπως: Το κλείσιμο και η πεζοδρόμηση του λιμανιού από 1/6 έως 30/9 κάθε χρόνο, η επισκευή της χερσαίας ζώνης, η βελτίωση του φωτισμού, η τοποθέτηση κάδων καθαριότητας και η τοποθέτηση πλαστικών καθισμάτων στο θεατράκι του λιμανιού.
5. Αναφορικά με τις προτάσεις των παράκτιων Δήμων αποφάσισε την συνολική προμήθεια με αξιολόγηση προσφορών υλικών σε παγκάκια, κάδους απορριμμάτων και ηλεκτροφωτισμό.
6. Ανέθεσε τον καθορισμό χερσαίας ζώνης λιμένα Μύτικα.
7. Με αφορμή σχετικό αίτημα των καταστηματαρχών Ναυπάκτου αποφάσισε να μειώσει κατά 10% τα μισθώματα και τα τέλη χρήσης – εκμετάλλευσης προς το Λιμενικό Ταμείο όλων των καταστηματαρχών της Αιτωλ/νίας και ταυτόχρονα να ζητήσει εντός ενός μηνός με έγγραφη ειδοποίηση την τακτοποίηση παλαιότερων οφειλών τους. Μετά την παρέλευση αυτής της προθεσμίας το Λιμενικό Ταμείο θα προβεί στην βεβαίωσή τους.
8. Ζητάει την απομάκρυνση κατά τους θερινούς μήνες ελλιμενιζόμενων φορτηγών πλοίων από τον κόλπο της Ναυπάκτου καθότι δημιουργείται σοβαρή όχληση στην κοινωνική και κοινωνική δραστηριότητα.
9. Αποφάσισε να προωθήσει τις σχετικές εγκρίσεις που απαιτούνται για τον ελλιμενισμό ιδιωτικών σκαφών αναψυχής στον ανατολικό προβλήτα Μεσολογγίου για την περίοδο Μαΐου – Οκτωβρίου κάθε έτους.
10. Όρισε ως μέλος μαζί με τον Πρόεδρο στην Επιτροπή για την αξιολόγηση των αιτήσεων για μετάταξη ενός ατόμου στο Λιμενικό Ταμείο Αιτωλ/νίας το μέλος του Δ.Σ. κ. Μπαρμπαγιάννη Βασίλειο.
11. Ενέκρινε τις τρέχουσες δαπάνες του Ταμείου.
Από τη Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλ/νίας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails