Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Η κάθοδος της 6ης μητρικής φυλής (μέρος 2ο)

future-city1Θα ήθελα να καταστήσω σαφές και να τονίσω για μια ακόμη φορά πως δεν θα πρέπει κανείς να θεωρεί ότι η επερχόμενη φυλή θα είναι “φυλή σωτήρων”. Ο κάθε άνθρωπος, η κάθε φυλή και κάθε συνείδηση σε όλα τα επίπεδα ύπαρξης εκπαιδεύεται και κάνει βήματα προς την εξέλιξη. Σε μερικά θέματα θα προοδεύσει, σε κάποια άλλα η πρόοδός του δεν θα είναι μεγάλη και σε κάποια άλλα θα παραμείνει στάσιμος. Αυτό παρατηρείται αν κανείς μελετήσει μικρότερους κύκλους αλλά εάν αναλογιστεί από την περισσότερο εκτεταμένη όψη της εξέλιξης τότε θα διαπιστώσει πως σαφώς αυτή κάνει βήματα “προς τα...
εμπρός” παρά τις επιμέρους στασιμότητες και μικρές οπισθοχωρήσεις. Η επερχόμενη φυλή και εκείνη που θα τη διαδεχτεί δεν θα ξεφύγουν από αυτό το γενικό κανόνα. Η 6η φυλή θα έχει προβλήματα και θα τολμούσα να πω πως το βαρύτερο φορτίο συνολικά ήταν στους ώμους των φυλών 4, 5 και θα είναι και στην 6η, επειδή σε αυτή, όπως προειπώθηκε, θα κορυφωθεί ο μεγάλος πόλεμος. Οι φυλές 4 και 5 πολέμησαν ιδιαίτερα με το αστρικό πεδίο, η 6η φυλή θα πολεμήσει με το νοητικό. Την έννοια αυτού του πολέμου την έχουμε αναπτύξει. Ο πόλεμος ήταν με το συναίσθημα, τώρα θα είναι με τη Νόηση και η μεγάλη πρόκληση θα είναι η τιθάσευσή της και η συνένωσή της σε ένα ομοιογενές σύνολο με τη θυμική φύση που ακόμη δεν έχει κατακτηθεί. Όμως για αυτό θα μιλήσουμε ξανά και περισσότερο αναλυτικά. Ας ασχοληθούμε λίγο τώρα με τη μορφική πλευρά των πραγμάτων.
Λίγο πριν το άνοιγμα της μεγαλύτερης θύρας προς την 6η φυλή, θα υπάρξουν πλανητικά, ηλιακά και κοσμικά φαινόμενα, μια γεύση από τα οποία έχετε ήδη πάρει. Ο πλανήτης θα “σειστεί” για να υποδεχτεί τις νέες ενσαρκώσεις, ο Ήλιος θα σκοτεινιάσει για λίγο αλλά θα λάμψει ξανά και ο Κοσμικός Λόγος θα εκπέμψει ένα ακόμη ισχυρό κύμα που πιθανώς να αντιληφθείτε ως ακτινοβολία. Όλοι οι φορείς των Λόγων θα ταραχτούν αλλά θα προσαρμοστούν σε αυτό το κύμα που προέρχεται από πηγές που δεν μπορούμε με κανέναν τρόπο να προσεγγίσουμε. Το κύμα αυτό θα “παραλάβει” τις μορφές από το σημείο που το προηγούμενο κύμα και οι εξελικτικές διαδικασίες τις “άφησαν” και η 6η φυλή δεν θα είναι τόσο βαθιά “χωμένη” στη μορφή όσο ήταν οι δύο προηγούμενες. Αυτό θα σημαίνει, θεωρούμενο από ανθρώπινης πλευράς, τη δημιουργία περισσότερο “αδύναμων” σωμάτων αφού θα εξοπλιστεί ακόμη ισχυρότερα η νοητική συσκευή. Οι άνθρωποι της φυλής αυτής, λοιπόν, θα είναι λιγότερο σωματώδεις από ότι είναι τώρα και προς τα τέλη της, εξαιτίας αλλαγών στον Πλανητικό και Ηλιακό Λόγο, θα είναι ακόμη περισσότερο λεπτοφυείς, διατηρώντας ωστόσο την πυκνή φυσική τους όψη. Πιθανώς να είναι σχετικά ψηλότεροι αλλά τα άκρα τους θα είναι αδύναμα, με λίγο μεγαλύτερα κρανία αλλά θα μοιάζουν σημαντικά με ανθρώπους αυτής εδώ της φυλής. Η λέπτυνση αυτή θα συνεχιστεί και στην επόμενη φυλή έως ότου τελικά αποκτήσουν ξανά αιθερικούς φορείς αλλά περισσότερο εκλεπτυσμένους και εξελιγμένους από ότι ήταν στις δύο πρώτες φυλές. Σταδιακά τα σκούρα χρώματα θα εκλείψουν από τη φύση.
Ένα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό θα είναι η βαθμιαία απώλεια των δευτερευόντων χαρακτηριστικών των φύλων. Η φυλή αργά θα καταστεί ανδρόγυνη αλλά σε καμία περίπτωση με τον τρόπο που η επιστήμη θεωρεί τώρα ως παθολογικό. Η φυλή και κάθε άτομο ξεχωριστά θα τείνουν (αλλά δεν θα φτάσουν ακόμα) στο επίπεδο του Θείου Ερμαφρόδιτου. Προς τα τέλη της φυλής αυτής θα είναι πραγματικά δύσκολο να διακρίνει κανείς (θεωρούμενα με τη σημερινή άποψη και εμπειρία) το ποιός είναι αρσενικό και ποιός θηλυκό αφού οι δύο αυτές έννοιες δεν θα σχετίζονται με την ύπαρξη συγκεκριμένων σεξουαλικών οργάνων αλλά περισσότερο με τη δράση των ατόμων στα πεδία. Ο μέσος όρος ζωής της 6ης φυλής θα υπερβεί τον αντίστοιχο της σημερινής αλλά μόνο μετά την 3η υποφυλή. Έως τότε οι διαφορές με το σήμερα δεν θα είναι πολύ μεγάλες και οι ασθένειες και τα ατυχήματα δεν θα έχουν τιθασευτεί.
Ρωτάς σχετικά με το ποιός θα είναι ο πυρήνας εφόρμησης αυτής της φυλής. Σου απαντώ ότι, παρά το τι ισχυρίζονται στη Θεοσοφία, η 6η και 7η φυλή δεν θα έχουν έναν συγκεκριμένο θύλακα αλλά, τείνοντας προς την παγκοσμιοποίηση με την εσωτερική της έννοια, η 6η φυλή θα προέλθει διάσπαρτα από όλους τους λαούς, όλα τα έθνη και όλα τα τμήματα γης που τώρα υπάρχουν. Εξαιτίας ζητημάτων από τον ουρανό, σταδιακά οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις ανθρώπων θα ανιχνεύονται σε περιοχές πάνω και κάτω του ισημερινού και λίγο πιο κοντά προς τους πόλους. Για τα σημερινά δεδομένα, οι πόλεις του τότε θα είναι τεράστιες και συγκριτικά λίγοι μόνο άνθρωποι θα μένουν αποκομμένοι από τα γιγάντια αυτά συγκροτήματα. Περισσότερα από τα 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού θα κατοικούν στις τεράστιες εκείνες πόλεις με τα τιτάνια οικοδομήματα και η αστυφιλία θα είναι ο γενικός κανόνας, πολύ περισσότερο από όσο είναι σήμερα, μέχρι ο πληθυσμός να φτάσει περίπου τα 10 δισεκατομμύρια, σε πλανητικό επίπεδο. Μετά θα αρχίσουν πτωτικές τάσεις, για διάφορους λόγους, ώσπου στην μεθεπόμενη φυλή ο πληθυσμός να σταθεροποιηθεί (κάπου στα μέσα της) στα 7 δισεκατομμύρια.
Από τις ασθένειες οι πιο κοινές θα είναι νόσοι του νευρικού συστήματος και συγκεκριμένα οι χρόνιες μορφές τους. Οι άνθρωποι θα πασχίζουν να κατακτήσουν τη νοητικότητα και αυτό, μέχρι να ευθυγραμμιστεί, θα γίνει αιτία για μια σημαντική άνοδο σε ασθένειες όπως η κατάθλιψη και το στρες. Για τρεις ή τέσσερις υποφυλές η εκφύλιση του νευρικού συστήματος θα είναι μάστιγα που θα οδηγήσει σε ανταγωνιστική συμπεριφορά και σε σκληρότητα διανοητική. Πολλά έργα “του κακού” θα γίνουν για ιδεολογικούς λόγους και αυτό θα έχει άμεσες επιπτώσεις στο λαιμό της φυλής εκείνης και στον αδένα του θυρεοειδή. Πρώτα θα ενταθούν οι ασθένειες του λαιμού, μετά του μετώπου και στο τέλος της κεφαλής. Πρώτα ο λαιμός θα παρουσιάσει μια ασυμμετρία, μετά το μέτωπο θα μειωθεί και στο τέλος θα μειωθεί το κεφάλι, αφού πρώτα μεγαλώσει λίγο, στα τέλη της προτελευταίας υποφυλής. Αυτό είναι τροφή για σκέψη.
Η επιβολή της παγκοσμιότητας δεν θα τύχει θετικής ανταπόκρισης από τα απομεινάρια της τωρινής φυλής. Θα την αντιμετωπίσουν ως απειλή και κίνδυνο και θα κατηγορήσουν τους εφαρμοστές της. Δεν θα έχουν όλο το άδικο δικό τους, καθώς οι υποκινητές δεν θα ωθούνται από ευγενείς σκοπούς πάντοτε. Αλλά καθώς η νοητικότητα θα αυξάνεται θα αποκαλυφθούν οι σκοποί τους από τους ομοίους τους και σύντομα θα καταρριφθούν οι θέσεις και τα επιχειρήματά τους. Ο κόσμος, σαφώς “εξυπνότερος” από ότι είναι τώρα, θα τους πολεμήσει και θα τους ανατρέψει γιατί το αίτημα για παγκόσμια αδερφοποίηση θα είναι καθολικό και ουσιαστικό. Η Δημοκρατία, τουλάχιστον με τη σημερινή της μορφή, δεν θα είναι το πολίτευμα που θα χαρακτηρίζει τον πλανήτη.
Σημαντικές θα είναι οι αλλαγές στις κοινωνικές δομές και στους τρόπους κοινωνικής συμπεριφοράς. Η σεξουαλική ένωση, πολύ αργά, δεν θα γίνεται όπως σήμερα και όπως μέχρι τώρα αλλά η οικογενειακή δομή θα συνεχίσει, ως βασική ιδέα, να υπάρχει, περιλαμβάνοντας περισσότερα μέλη. Θα ανατραπούν οι αντιλήψεις περί ωραίου και αληθινού και η επερχόμενη γενιά, καθώς θα διδάσκεται ιστορία, θα βρίσκει πολύ άβολο και προβληματικό τον τρόπο ζωής της τωρινής φυλής. Θα είναι αρκετά σπάνιο να βρει κανείς χαρτί στις χιλιετίες που θα ακολουθήσουν το σήμερα και θα γράφονται ποιήματα διαφορετικά, θα μοιάζουν πολύ πεζά για τα γούστα του τωρινού ανθρώπου και σχεδόν άκομψα.
Η επόμενη κατάκτηση της ιατρικής θα περιλαμβάνει τους μηχανισμούς κάτω από τους μηχανισμούς. Ιδιαίτερα θα αναπτυχθεί η γνώση των ορμονών και του νευρικού συστήματος. Θα σκάψουν βαθιά στον εγκέφαλο και τους αδένες και θα φτάσουν ένα βήμα πριν το τι υπάρχει κάτω από τα βαθύτερα στρώματα. Την ουσιαστική ανακάλυψη, όμως, το θησαυρό που βρίσκεται εκεί και που είναι σημαντικότερος από το DNA θα τον κατανοήσει η 7η φυλή. Τότε η νοητική φύση θα έχει κατακτηθεί στο ολοκληρωτικό της μέρος, η θυμική φύση θα έχει ενοποιηθεί μαζί της και ένα μεγάλο παράθυρο στη βουδική συνείδηση θα ανοίξει διάπλατα.
(συνεχίζεται)
(από fireoffohat)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails